A Harry Potter RPG játékban, a Hogwarts Legacy-ban Sirius Black távoli rokona, Phineas Nigellus Black a Roxfort igazgatója.

Kevesebb, mint egy hónap van már csak hátra a sokak által várt Harry Potter-játék megjelenéséig, és szinte nincs olyan nap, amikor ne szellőztetne meg valamit az Avalanche csapata. Most éppen az derült ki, hogy a Roxfort korabeli igazgatójának, Phineas Nigellus Blacknek Simon Pegg angol színész kölcsönzi a hangját, aki többek között olyan filmekből lehet ismerős, mint a Haláli hullák hajlana, a Vaskabátok vagy a Paul. Ennek örömére egy kis videót is érkezett, amelyben a színész a karakterről beszél, valamint rövidebb bejátszásokat is láthatunk a szóban forgó professzorról.

A névből talán már sejteni lehet, hogy a szóban forgó igazgató a hírhedt Black család leszármazottja, ami egyúttal azt is jelenti, hogy rokonságban áll, egészen pontosan az ükapja Harry Potter keresztapjának, Sirius Blacknek. Phineas Nigellus Black a Harry Potter-könyvekben is felbukkan, a Roxfort legkevésbé népszerű igazgatójaként emlegetik, akinek a portéját Dumbledore szobájában függesztették fel, hogy tanácsot adjon az éppen  regnáló igazgatónak. Egy ponton még Harryvel is beszélgetésbe elegy, amikor is azt mondja neki, hogy jobban járt volna a mardekáros csapattal, hiszen ők is bátrak, de nem hülyék; elsőnek mindig saját magukat mentik. Harry erre tiltakozni kezd, mondván ő nem a saját bőrét menti elsőnek.

Egyébként gyönyörűen gazdag helyszínek, kidolgozott karakterszerkesztés és élvezetes interakciók jellemzik a játékot, amelyben részt vehetünk majd a mágikus órákon, szabadon bejárhatjuk a Roxfortot és környékét, a cselekmény maga pedig egy goblinlázadás és egy gonosz varázsló, bizonyos Victor Rookwood körül fog bonyolódni. Az új generációs konzolokra február 10-én érkezik a játék, a PlayStation 4 és Xbox One birtokosok április 4-én, a Nintendo Switch tulajdonosok pedig július 25-én léphetnek be először a Roxfort falai közé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét