Ha köretről van szó, nem csak rizs és krumpli létezik a világon: a fűszeres sült répa egészséges, finom és az elkészítése is piszokegyszerű.
Bár az egészséges táplálkozás egyik alappilére a magas rostbevétel, sajnos itthon nagyon alacsony a napi gyümölcs-és zöldségfogyasztás. Alapvetően minél több friss alapanyag fogyasztása lenne a cél, ám azzal is nagyban segíthetjük a megfelelő rostbevitelt, ha a főzött ételeinkbe is igyekszünk belecsempészni olyan élelmiszereket, melyek jó hatással vannak a testünkre. Igaz, ez a köretekre is, melyeknél szintén fontos, hogy a változatosságon legyen a hangsúly.
A sült fűszeres répa remek alternatíva krumpli és rizs helyett. Ha szereted, zeller is vegyülhet a narancssárga csíkok közé. Plusz előny, hogy gyorsan összeállítható és sok mosogatnivaló sem marad utána.
10 db sárgarépa
5 fokhagyma
méz ízlés szerint
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint chili
A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk.
A zöldségeket tetszőleges méretű csíkokra feldaraboljuk. A fűszereket kikeverjük egy kevés olívaolajban.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd szépen elrendezgetjük benne a hasábokat, és közéjük helyezzük a fokhagyma gerezdeket.
A fűszeres olajjal megkenjük a zöldségeket, majd a mézből is saját szájízünknek megfelelően csorgatunk rá egy keveset. 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!