Az Alien-sorozat alkotója Noah Hawley lesz, az Alien-franchise atyja, Ridley Scott, pedig producerként veszi ki a részét a feladatokból. 

Az Alien-franchise 1979-ben indult hódító útjára a Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorral, amelyet Ridley Scott rendezett, Dan O’Bannon írt, a főszerepet pedig Sigourney Weaver játszotta. A nagy siker hatására azóta három folytatás, két előzmény és két crossover-film látott napvilágot a Predator-filmekkel, valamint számos képregény, regény és videojáték született a történetet alapul véve.

Tavaly decemberben hivatalosan is bejelentették, hogy az Alien-filmek világában játszódó sorozat készül, amely a FX-re fog érkezni (amely immáron a Disney alá tartozik a Fox felvásárlásának köszönhetően). Az FX nemrégiben lezajlott panelbeszélgetésén kiderült, hogy a széria a gyártás aktív fázisába lépett, és Noah Hawley, aki jelenleg a Fargo 5. évadán dolgozik, hamarosan hozzákezd az egyelőre cím nélküli sorozat megalkotásához is.

Bár a cselekményről jóformán semmit sem tudni, Hawley korábban úgy nyilatkozott, hogy a sorozat „a jövő Földjén játszódik”, jelentsen ez bármit is. Továbbá biztosan felbukkan majd a Weyland-Yutani Társaság is, amelyet a korábbi filmekben egyszerűen csak “a Cégkét” emlegettek. Egyelőre a szereplőgárdával kapcsolatban is nagy a titkolózás, de úgy tudni, a sorozat még az idén debütál a Disney+ felületén.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét