Amint várható is volt, rengetegen voltak kíváncsiak a Naughty Dog videójátéka alapján készült The Last of Us első epizódjára. 

Ha tetszett a The Last of Us első része, nem vagy egyedül. A WarnerMedia felfedte, hogy a videojáték-adaptációra 4,7 millió néző volt kíváncsi a január 15-i premier alkalmával, ezzel a streaming korszak harmadik legnagyobb debütálását produkálta az HBO-nál. Ennél már csak a Trónok harca spin-offja, a Sárkányok háza (9,9 millió néző), valamint a 2010-es Boardwalk Empire – Gengszterkorzó (4,81 millió néző) szerepelt jobban.

A posztapokaliptikus sorozat sikerét jól jelzi az is, hogy majdnem kétszer annyian indították el az első epizódot, mint az Emmy-díjas Eufória második évadának első részét. Hogy hosszú távon mennyire lesz sikeres a széria, nem tudni, ám az első kritikák alapján egy kifejezetten minőségi sorozatnak nézhetünk elébe: sokan már most minden idők legjobb játékadaptációjaként emlegetik.

A sorozat iránti érdeklődés persze nem véltelen. Bizonyára sokan egyetértenek abban, hogy az első konzolgeneráció egyik, ha nem legjobb videójátéka volt a 2013-as The Last of Us, de olyanok is akadnak szép számmal, akik szerint minden idők legjobb videójátéka a túlélőhorror. A történet a posztapokaliptikus Egyesült Államokban játszódik, amikor is egy rettegett mutáns gombavírus az emberek nagy részét élő szörnyetegekké változtatta. A történet főszereplője egy Joel nevű mogorva csempész és egy tinédzser lány, Ellie, akiről egy félkatonai szervezet úgy véli, ő lehet a kulcs a súlyos kór legyőzéséhez.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét