Rian Johnson krimi-vígjátéka, a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma több héten keresztül vezette a Netflix nézettségi listáját, de aztán jött a Halványkék szemek, ami letaszította a trónról. 

Amint az várható is volt, Rian Johnson újabb rendezése, a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma kifejezetten jól nyitott, és nem csak az első napokban, de több héten keresztül nézők milliói voltak kíváncsiak a híres magándetektív, Benoit Blanc legújabb történetére. Nem volt ez másképpen a Christian Bale főszereplésével készült nyomozós film, a Halványkék szemek esetében sem, amelynek már a második hetében sikerült letaszítani a trónról a Tőrbe ejtve folytatását.

A Netflix előző heti, angol nyelvű filmeket szemléző nézettségi listáján a Halványkék szemek került az első helyre 39,9 millió órás nézettséggel, míg Az üveghagyma mindössze a harmadik helyen végzett 19,4 millió órával. Az ezüst érmes A fejszés stoppos lett, amely egy bűnügyi dokumentumfilm egy 2013-ban ismertté vált esetről, amikor egy hajléktalant stoppost hősként ünnepelnek, mert megmenti egy ember életét, ám nem sokkal később elítélik egy idős jogász meggyilkolásáért.

A Halványkék szemek Louis Bayard amerikai író 2003-as megjelent, azonos című regényén alapul, amelyben egy New York-i rendőrnyomozó, egy bizonyos Augustus Landor egy kegyetlen gyilkos után kezd nyomozni, miután egy szigorúan őrzött katonai akadémián egy kadétot meggyilkolnak. Nem is akárhogy: az áldozatnak kivájták a szívét a mellkasából. Landor nincs könnyű helyzetben, ám a nyomozás során segítségére siet egy lelkes és meglehetősen szószátyár kadét, Edgar Allan Poe, aki első éves azon az akadémián, ahol a szörnyű gyilkosság történt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét