A brokkolis-fetás rántotta tápláló reggelinek és gyors vacsorának is megállja a helyét. Mutatjuk, hogyan készítheted el. 

A rántotta olyan tojásétel, amiben mindenki kiélheti a fantáziáját, hiszen számos alapanyaggal fel lehet dobni. A legismertebb persze a kolbász-sonka-hagyma kombó, de léteznek ennél jóval különlegesebb, extrább feltétek is; gomba, ananász, kukorica, burgonya káposzta – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Köztudott, hogy a brokkoli és a feta remekül passzol egymáshoz, sőt nem csak egymáshoz, de rántottába, omlettbe is érdemes együtt rakni a kettőt.

Friss és fagyasztott brokkolit is használhatunk ehhez a recepthez.

10 dkg brokkoli
7 tojás
7 dkg feta
1 ek tejföl
vaj a sütéshez
vegeta
só, bors

A brokkolit rózsáira szedjük, majd lobogó vízben 3 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, vegetát szórunk bele, majd a tejfölt is belekeverjük. A fetát kisebb kockákra vágjuk.

Kevés vajat felolvasztunk, rádobjuk a brokkolit, majd 1-2 percig pirítjuk. A keveréket a brokkolihoz öntjük, hozzáadjuk a feta sajtot, és 3-4 percig sütjük. Az omlettet megfordítjuk, és még 2 percig sütjük.

Egy szelet friss kenyérrel és zöldségekkel, például paradicsommal és paprikával azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét