Hiába bíztak a rajongók a második évad eljövetelében, a Peacock egy szezon után elkaszálta a Vámpírakadémia-sorozatot. 

A Vámpírakadémia Richelle Mead 2007-ben indult, hatkötetes fantasy regénysorozatán alapul. A történet egy bentlakásos iskolában, a Szent Vlagyimir Akadémián játszódik, ahol a fiatal morák (“jó” vámpírok) megtanulják uralni a varázserejüket, a dampyrok (a morák védelmezői, félig ember, félig vámpír lények) pedig elsajátítják testőri feladataikat. A történet két főszereplője, Rose Hathaway dampyr és Lissa Dragomir mora legjobb barátnők, ám egyik sincs könnyű helyzetben: Lissa-nak súlyos képességével kell szembenéznie, hiszen az általa birtokolt mágiának megvan a maga ára, Rose pedig beleszeret a sármos, orosz testőrbe, Dmitrijbe, aki egyúttal a mentora is. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély az iskola falain kívül leselkedik rájuk a strigák képében…

Richelle Mead nagysikerű történetéből először 2014-ben készült adaptáció Lucy Fry és az azóta több hollywoodi szuperprodukcióban is szereplő Zoey Deutch főszereplésével. Bár a film nagy bukás volt, a Peacock streamingszolgáltató látott még fantáziát a történetben, és új szereplőkkel, módosított történettel tavaly szeptemberben újra visszahozta a képernyőkre Rose Hathaway és Lissa Dragomir történetét, igaz ezúttal már sorozat formájában.

A Collider most arról számolt be, hogy a Peacock nem tervez tovább a sorozattal, mivel az nem felelt meg a további évadokhoz szükséges közönségkövetelményeknek, ami minden bizonnyal annyit tesz, hogy viszonylag kevesen voltak rá kíváncsiak. Mielőtt azonban könnyesre sírnánk a párnánkat, érdemes hozzátenni, hogy az Universal nem szeretné veszni a hagyni a sorozatot, ugyanis új menedéket keres a Vámpírakadémia második évadának.

Egyébként a sorozat alapjául szolgáló kötetek magyarul is olvashatók, ráadásul a hazai kiadásért felelős Agave Könyvek az új adaptáció hírére elkezdte újranyomni a könyveket, végre olyan borítóval, amely méltó egy bestsellerhez. Az első kötetről szóló kritikánkat itt olvashatjátok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét