Fotó: Agave Könyvek

Kora tavasszal jelenik meg a ​World Fantasy- és Shirley Jackson-díjakra jelölt antológia, A ​sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról

Az Agave Könyvek gondozásában érkező antológia több nemzet horrornovelláit gyűjtötte egybe James D. Jenkins és Ryan Cagle szerkesztésében. Az eredtileg 2020-ban megjelent kötet egyik érdekessége, hogy magyar vonatkozása is van: ebben a könyvben debütált a tengerentúlon Veres Attila, az Odakint sötétebb és a Éjféli iskolák szerzője.

A kötet várható megjelenése március 8, és már azt is tudni, hogy fog kinézni a magyar borító.

A ​sötétség szavai
A ​sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról(Fotó: Agave Könyvek)

Hivatalos fülszöveg:

Egy olasz falu, mely egyetlen térképen sem szerepel; egy spanyol boszorkánynövendék, aki szellemekkel és vámpírokkal tölti az idejét; egy törekvő francia nyomozó, aki nem rest okkult tudást latba vetni a sikerért, vagy épp egy perui író, aki bármit megtenne a hírnévért. Csupán néhány momentum a horror műfajának egyik leggrandiózusabb irodalmi válogatásából, melyhez a Valancourt Books szerkesztői több tucat nemzet majdnem húsz különböző nyelven írt horrorirodalmából válogattak, hogy elhozzák a legkiválóbb történeteket.

A könyv összes idegen nyelvű novellája ebben a kötetben jelent meg először angolul, az eleve angol nyelven írt művek pedig – olyan országokból, mint például a Fülöp-szigetek – ekkor kerültek először kiadásra az Egyesült Államokban. Ráadásul ebben a gyűjteményben debütált a tengerentúlon Veres Attila, az Odakint sötétebb, az Éjféli iskolák és A valóság helyreállítása szerzője, aki azóta már lehetőséget kapott egy önálló novelláskötet megjelentetésére is The Black Maybe címmel.

A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról címe nem túloz: példa nélküli vállalkozás, igazi ínyencség a horror műfaj szerelmeseinek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét