Először sztrájkolnak az Amazon dolgozói az Egyesült Királyságban. Az ok: nevetségesen alacsony béremelés. 

Sztrájkba kezdtek a dolgozók az Amazon Coventry-i raktárjában, miután elutasították a szerintük „nevetséges” 0.5 font fizetésemelést, amelyet különösen sértőnek éreznek annak fényében, hogy még a Covid-járvány alatt is végig dolgoztak – adta hírül a The Guardian. A raktárban dolgozó körülbelül 1400 alkalmazott közül 300-an kezdtek sztrájkba a mai napon.

Az Amazon az Engadgetnek küldött nyilatkozatában elmondta, hogy a sztrájk mindössze a brit alkalmazottak 1 százalékának is csupán a töredékét érinti. A cég hozzátette, hogy a fizetés 29 százalékkal nőtt 2018 óta, és egy egyszeri 500 fontos juttatásra is sor került , hogy segítsék a munkavállalókat az inflációban.

A Coventry-i központ dolgozói óránként 15 font fizetést követelnek. A dolgozók jelenleg 10,50 font órabérben vannak, ami 45%-os növekedést jelentene. A központ munkatársai abban bíznak, hogy a sztrájk felhívja a figyelmet az alacsony bérezésre és az Amazon raktáraiban uralkodó rossz munkakörülményekre. Egy munkás nemrégiben azt mondta a The Guardiannek, hogy a fizetéséből csak úgy tud megélni, ha heti 60 órát dolgozik a raktárban.

Jeff Bezos óriáscége több országban szembesült a munkavállalók kritikájával, és nem egy alkalommal került már fel a legveszélyesebb munkahelyeket jegyző listára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét