Igen, hamarosan érkezik magyarul a 3. Lore Olympus kötet. 

Rachel Smythe újragondolt szerelmi története először a Webtoon-on jelent meg, majd a hatalmas sikernek köszönhetően fizikai formában is elkezdték kiadni. A magyarul Olümposzi história címmel megjelent képregénysorozat Hádész és Perszephoné  történetét meséli el modern köntösbe csomagolva; a könnyed, szappanoperákat idéző témák mellett olyan komoly területeket is érintve, mint a bántalmazó kapcsolat, az érzelmi és fizikai bántalmazás és a szexuális erőszak.

A hazai kiadásért a GABÓ Kiadócsoport felel, aki immár a harmadik Lore Olympus kötetet hozza el a rajongóknak. Lore Olympus – Olümposzi história 3. már előrendelhető a kiadó hivatalos weboldalán, várhatóan februárban jelenik majd meg. A harmadik kötet az Eisner-díjas webképregény 50-75. fejezeteit tartalmazza.

Az első kötetről korábban ezt írtuk: Az Olümposzi história karakterei persze mind a görög mitológia fiktív személyiségei, és a történetüket is a fantázia szülte, az általuk bemutatott viselkedési minták azonban nagyon is valóságosak. Számtalan komoly témát feszeget a történet, és akadnak benne súlyos tragédiák is, amelyekről hosszú órákat lehetne beszélgetni, de a képregény mégsem lesz depresszív, és ezt alapvetően két dolognak köszönheti: egyrészt a meseszerű, színpompás képi világnak, amely egyértelműen oldja az események komolyságát, másrészt a szereplők nem egy esetben túlzó, szappanoperaszerű reakcióinak, amelyek miatt nehéz igazán komolyan venni a történetet. E tekintetben egyébként megoszlanak a vélemények: szabad-e egy ilyen témákat felölelő képregénynek röhejes túlzásokba esnie? A teljes kritikát itt olvashatjátok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét