Már szinte meg sem lepődünk, hogy a Szilícium-völgy híres-hírhedt vállalkozója, Elon Musk ismét eltolta a Tesla Cybertruck gyártásának indulását. 

A világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk még 2019 nagy sajtóvisszhang mellett mutatta be a Cybertruck névre keresztelt formabontó járművet, amely az eredeti tervek szerint 2021-ben került volna forgalomba. Habár már 2023-at írunk, a kocsi még mindig nem került sorozatgyártásba, ráadásul most egy újabb csúszásról adott hírt a Tesla feje.

„A gyártás kezdete mindig nagyon lassú” – mondta Musk a Tesla negyedéves pénzügyi eredményeinek ismertetésén. Egy kérdésre válaszolva az üzletember elárulta, hogy várhatóan idén nyáron indul a szögletes pickup gyártása, ám ez messze nem azt jelenti, hogy ez évben már minden előrendelő Cybertruckkal fog furikázni, a sorozatgyártás felfutása ugyanis csak 2024-ben várható.

Tesla Cybertruck

Az eddig bemutatott prototípust meglehetősen sok kritika érte, többen a dizájnnal sem voltak elégedettek, mondván úgy néz ki az autó, mintha egy gagyi ’80-as évekbeli sci-fiből szalajtották volna. Azzal talán nem árulunk el nagy titkot, hogy a Tesla csodaautója meglehetősen drága mulatság lesz – drágább is mint előzetesen gondoltuk –, ugyanis Elon Musk tavaly augusztusban, a Tesla éves részvényesi közgyűlésén arról beszélt, hogy nem fogják tudni tartani a Cybertruck esetében kitűzött 39 900 dolláros kezdőárat – ez a mostani árfolyamon számolva több mint 17 millió forint.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét