A Google rendszerint előáll valamilyen ötletes, jópofa logóval az ünnepek, egy-egy jeles nap vagy esemény alkalmából. Ezúttal a buboréktea emojivá alakulásáról emlékezett meg a kereső. 

Aki gyakran ellátogat a Google főoldalára, az bizonyára már tapasztalta, hogy a jól ismert logó helyét néhanapján különleges ünnepi emblémák (doodle) veszik át, melyek valamilyen jeles, érdekes eseménynek vagy személynek állítanak emléket. A keresőmotor főoldalán most egy kifejezetten aranyos animáció díszeleg, amelyre ha rákattintunk, egy szórakoztató minijátékot hívhatunk elő. A különleges logó apropója egyéként a bubble tea, másnéven buboréktea emojivá alakulása, a világszerte népszerű ázsiai ital ugyanis 2020-ban ezen a napon vált digitális szimbólummá.

Fotó: Yummy Temple

A ma ismert buborékteát 1980-ban találták fel Tajnanban és Tajcsungban, ám az ital gyökerei ennél jóval régebbre, a 17. századra nyúlnak vissza. A mókás kinézetű italnak rengeteg változata létezik napjainkban, ám az alapját a legtöbb esetben a tea adja, melyet gyümölcslével és tejjel kevernek össze, majd ehhez adják a rágós tápiókagyöngyöket és az ízletes, főképp forró égövi gyümölcsökből készült gyümölcszselét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét