A kisköltségvetésű Micimackó slashert a magyar mozik sem hagyhatják ki. 

Gyermekkorunk kedvenc mesehőseit, Micimackót és barátait hamarosan egy jó kis kaszabolós horrorban láthatjuk viszont, miután A. A. Milne világhíres gyermeknovellája, közkinccsé vált, Rhys Frake-Waterfield pedig úgy érezte, a slasher horror a legalkalmasabb műfaj arra, hogy visszahozzák a jól ismert karaktereket a képernyőre. A Micimackó: Vér és Méz alaptörténete szerint Róbert Gida főiskolára megy, a Százholdas Pagony lakói pedig magukra maradnak az erdőben. Élelem és társaság híján Micimackó és legjobb barátja, Malacka szép lassan visszatérnek állatias énjükhöz, és elkezdenek préda után kutatni, miután felzabálták Fülest. Na igen, a szomorkás csacsi is benne lesz az újragondolt Micimackó-történetben, csak már valamikor a történet elején eledel válik belőle.

Ezt tudva, okkal vetődik fel a kérdés, hogy például Tigris benne lesz-e a filmben, és a válasz az, hogy sajnos nem. Ennek egyébként nagyon is gyakorlati oka van, mégpedig az, hogy az 1926-os meseregény vált közkincsé, amelyben Tigris még nem szerepel – a bohókás nagymacska először az 1928-as folytatásban tűnik fel. Magyarán: Tigris karaktere még nem lett szabad felhasználású.

Az előzetes alapján egyébként egy igencsak beteg filmnek nézhetünk majd elébe, amelyet Valentin-nap után egy nappal, február 15-én kezdenek vetíteni a mozik a tengerentúlon. Szerencsére minket sem hagynak ki a jóból: a Micimackó: Vér és Méz előreláthatólag március 2-án landol a hazai mozikban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét