A felhőtojás a TikTokon lett sláger, mutatjuk hogyan készíthetitek el.
A tojással készült ételeknek nincs párja, millió és egy féle variációja létezik, így igazán változatosan lehet az asztalra varázsolni. Habár egy rántotta is lehet nagyon izgalmas, a tojásfelhő egy egészen másfajta szintet képvisel: egyrészt a a tükörtojás egyik legegészségesebb alternatívája – ez ugyanis a sütőben sül, így nem igényel olajat az elkészítése -, másrészt olyan guszta, hogy már a puszta látványától éhesek leszünk.
Most pedig jöjjön a megígért recept, néhány igazán guszta fotó társaságában.
Felhőtojás recept:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét feltörés után, két tálba. A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük – ízlés szerint zöldfűszereket és parmezánt is szórhatunk bele.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymástól viszonylag távol annyi felhőt formázunk a habból, amennyi tojássárgánk van. A felhők közepére mélyedést készítünk, később ide jön a sárgája. A tojást az előmelegített sütőbe toljuk, és 5-7 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretjük, ha megpirul a teteje.
Az idő lejárta után a tojássárgákat a formázott kis mélyedésekbe kanalazzuk, majd még három percre visszarakjuk a sütőbe, amíg megszilárdul kissé a sárgája. Tálhatjuk friss zöld salátával, pirítóssal, de ízlés szerint kaporral és snidlinggel is megszórhatjuk a tetejét.
[sc name=”facebook” ][/sc]