A Strike című angol bűnügyi széria ötödik évada februárban érkezik az HBO Max streamingszolgáltatóra. 

J.K. Rowling Robert Galbraith álnéven írt regénysorozatából a BBC készített sorozatot, de szerencsére az HBO Max sem maradt adós vele, és a soron következő, ötödik évadot is elhozza. Az új szezon a Zavaros vér (Troubled Blood ) című kötetet dolgozza fel, ami a megjelenését követően azonnal a brit eladási listák élére került.

A történet szerint a magánnyomozóként dolgozó főszereplőt, Cormoran Strike-t egy nő keresi fel, hogy segítsen megtalálni édesanyját, aki rejtélyes körülmények között tűnt el, még 1974-ben. Strike karrierje során ez az első alkalom, hogy egy döglött aktát vesz elő, és a nyomozás előrehaladtával egyre bonyolultabbá válik az ügy, megbízhatatlan szemtanúkkal, tarot kártyákkal és egy őrült sorozatgyilkossal a háttérben. A transzfóbiával vádolt írónőt egyébként több kritika is érte amiatt, hogy állítólag beleírta saját élményeit a regénybe, mivel a regény gyilkosa férfi létére női ruhában vadássza le az áldozatait.

Az írónő még 2013-ban jelentette meg a Cormoran Strike-krimisorozat első részét Kakukkszó címmel, tavaly nyáron pedig már a hatodik kötet, a The Ink Black Heart debütált az angol könyvpiacon. Utóbbi tavaly novemberben jelent meg A koromfekete szív címmel a hazai kiadásért felelős GABÓ kiadócsoport jóvoltából.

A Strike: Troubled Blood február 6-án érkezik az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét