A Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha élt legidősebb kutya címét nyerte el Bobi, a 30 éves fajtatiszta alentejo masztiff. 

Két héttel azután, hogy Spike, a 23 éves kan csivavát a világ legidősebb élő kutyájává nyilvánították, a Guiness Rekordok Könyvéhez bizonyíték érkezett, hogy rajta kívül egy jóval idősebb kutya is járkál a Földön. Ő Bobi, az alentejo masztiff, aki a cikk írásának pillanatában 30 éves és 267 napos. Bobi nem csak a jelenleg élő legidősebb kutya: a valaha élt legkorosabb eb rekordját is magáénak tudhatja. Ennél a fajtánál egyébként a várható élettartam átlagosan 12-14 év.

Az eddigi abszolút rekorder hivatalosan egy Bluey nevű ausztrál pásztorkutya volt, aki 1910-ben látta meg a napvilágot, és 29 évet és 5 hónapot élt meg.

Bobi igen hosszú és változatos életet tudhat maga mögött, pedig már a születése sem indult egyszerűen. A Costa család a fészerükben talált rá Bobira és testvéreire az anyjukkal együtt, és mivel a családfő úgy érezte, nincs lehetőségük megtartaniuk az állatokat, a megölésük mellett döntöttek. Nagy sietségükben azonban az egyiküket véletlenül hátrahagyták, aztán a gyerekek bukkantak rá, akik eltitkolták, hogy az egyik kis jószág megmenekült. Amikor a szülők tudomást szereztek Bobi létezéséről, már késő volt – a kiskutya kinyitotta a szemét, így már nem volt szívük bántani.

A kutya a család bevallása szerint sosem volt pórázon vagy láncon, szabadon mozog a házuk melletti erdőkben és a mezőgazdasági területen. Emberi kosztot kap beáztatva, a fűszereket azonban igyekeznek eltávolítani az ételéből, illetve a folyadékfogyasztására is odafigyelnek. Annak ellenére, hogy a látása megromlott, és kevésbé kalandvágyó már, Bobi alapvetően jó egészségnek örvend, és ideje nagy részét a hátsó udvarban tölti négy macskabarátjával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét