Naomi Alderman 2016-os A hatalom című tudományos-fantasztikus regényét az Amazon Prime Video hozza tető alá. 

A hatalom 2016-ban jelent meg, és azonnal ismertté tette Naomi Alderman nevét. A történet szerint a fiatal lányok a világ minden táján különleges képességek birtokába jutnak: ujjuk egyetlen érintésével képesek fájdalmat okozni, sőt akár ölni is. Ez a képesség villámsebességgel formálja át a fennálló világrendet, a férfiak kezéből pedig kicsúszik az irányítás. A regény üzenete meglehetősen nyílt és világos: a hatalom bárki kezében veszélyessé válhat, függetlenül attól, hogy mi a biológiai vagy társadalmi neme.

A nagysikerű regényből az Amazon Prime Video-ra érkezik hamarosan egy sorozat a Rémálmok sikátorából is ismert Toni Collette-tel a főszerepben, aki az anyai és politikus szerep között ingadozó polgásmestert formálja meg. A sorozat showrunnere Raelle Tucker, aki az HBO nagysikerű vámpíros sorozatán, a True Bloodon is dolgozott. A széria első epizódja március 31-én érkezik a streamingszolgáltatóra, az új részek hetente érkeznek majd, a befejező epizód pedig május 12-én esedékes.

Jó hír, hogy A hatalom 2018-ban magyarul is megjelent a 21. Század Kiadó Kult könyvek sorozatában, így akinek kedve tartja, még pont lesz ideje elolvasni a regényt a sorozat érkezéséig.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét