Különleges krumplis recept hódította meg az internetet: a parmezános burgonya nagyon finom és meglepően gyorsan összedobható.
Érdemes néha a közösségi oldalakon is szétnézni, ugyanis olyan különleges, gyors és egyszerűen elkészíthető receptekre bukkanhatunk, mint a fetás-paradicsomos tészta, a tojásfelhő vagy a három hozzávalós rakott tészta. A most felsorolt ételekhez hasonlóan a parmezános krumpli is az interneten indult hódító útjára, és pillanatok alatt hatalmas rajongótáborra tett szert, nem okvetlen: egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag lehetetlen elrontani, miközben meglepően laktató és finom is. Mutatjuk, hogyan készíthetitek el!
1 kg krumpli
10 dkg parmezán (8 dkg az olajhoz, 2 dkg a tetejére)
olívaolaj
ízlés szerint fokhagyma granulátum
ízlés szerint chili
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A krumplit alaposan megmossuk, majd félbevágjuk – nem kell meghámozni.
Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a parmezánnal, megkenjük vele a krumplit, majd a tepsiben szépen felsorakoztatjuk félbevágott felükkel lefelé. A tetejüket még egy kevés parmezánnal megszórjuk.
Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, vagy ameddig a burgonya teljesen puha nem lesz.
Az így készült krumpli kiváló húsok mellé köretnek, de önmagában is fogyasztható, esetleg egy finom tejfölös mártással is feldobható. Majd jöhet a kedvenc részünk: jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!