Jön a növényi alapú lazac és jól néz ki

növényi alapú lazac

A torontói székhelyű New School Foods bemutatott egy növényi alapú lazac alternatívát, amely a hal fogyasztásának élményét nyújtja – beleértve a főtt filé ízét és állagát – anélkül, hogy tényleges lazacot kellene fogyasztanunk. Ez azért is jó hír, mert a valódi lacachús sajnos a vizeinkben egyre inkább felgyűlt mikróműanyagok és egyéb szennyeződések miatt ma már nem feltétlenül az egészséges étel tipikus példája.

A New School Foods végre felfedte három évnyi kutatás és fejlesztés gyümölcsét: egy növényi alapú lazacalternatívát, amely nyersen és főzve is feltűnően közel áll az igazihoz, olyannyira, hogy ugyanolyan mennyiségű fehérjét és Omega-3 zsírsavat is biztosít.

növényi alapú lazac
Elég jól néz ki!

Mint a legtöbb növényi alapú élelmiszeralternatívákon dolgozó vállalat, a New School Foods sem bocsátkozik részletekbe arról, hogyan állítják elő a műlazacot. A TechCrunch szerint a vállalat egy „szabadalmaztatott izomrostot és hordozószövet hozott létre a hagyományos halak színével, ízével, zsírokkal, textúrájával megegyező színű húsalternatívák előállításához”. Az egyik nagy különbség más növényi alapú húsalternatívák előállításához képest az, hogy a New School Foods eljárása teljes egészében hideg alapú, ami a növényi alapú húsok megszokott kinézetét és érzetét eredményezi a főzés előtt és után.

növényi alapú lazac
Megsütve is hasonlít.

A másik előnye annak, ahogyan ez a növényi alapú lazac készül, hogy olyan berendezéseket használ, amelyeket már más iparágakban is használnak. Gyakran előfordul, hogy a növényi alapú hús alternatíváját laboratóriumi körülmények között hozzák létre, csupa egzotikus berendezéssel, amelyek miatt a gyártást nagyon nehéz vagy nagyon drága lenne kiterjeszteni. Itt nem ez a helyzet, mivel a New School Foods, amely most egy kísérleti gyárat is szeretne építeni, úgy véli, hogy képes lesz a gyártási volumen növelésére és a növényi alapú lazac tömeges előállítására.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét