A The Last of Us Cordyceps gombáját cuki Pixar figurává alakította egy digitális művész. 

Hatalmasat megy az HBO Maxon a zombiapokalipszist bemutató The Last of Us sorozat, amelyben a Cordyceps gombanemzetség egyik mutálódott változata okoz pusztítást a Földön. A történet szerint a gomba, miután megfertőzte az alanyt, átveszi az irányítást az agya felett, így az áldozat zombiként kezd viselkedni, és egyetlen céljának a fertőzés átadását tekinti.

A Cordyceps gombanemzetség nem a fantázia szüleménye, a valóságban is létezik, emberekre viszont teljesen ártalmatlan, sőt gyógyhatást is tulajdonítanak neki, több közt természetes antibiotikumként működve a bakteriális fertőzéseket gyógyítja. Nem így a rovaroknál, melyek esetében egyes fajai valóban úgy működnek, mint ahogy azt a sorozatban is láthatjuk: az élősködők átveszik az irányítást a megfertőzött alany felett, aki innentől kezdve a spórák terjedését segíti, majd elpusztul.

A sorozat óta a Cordyceps nagy karriert futott be, többek közt szakértők is nyilatkoztak azzal kapcsolatban, mennyire valószínű, hogy egy gomba a valóságban is átvegye az ember felett az irányítást. Nemrégiben pedig egy digitális művész, név szerint Christopher Stoll fantáziáját mozgatta meg a posztapokaliptikus sorozat, aki Pixar-mesefiguraként álmodta újra a halálos zombigombát, a végeredményt pedig a Twitteren osztotta meg a követőivel. Szerintünk cuki lett.

A sorozatból nemrégiben egy paródia-előzetes is készült a Saturday Night Live amerikai szkeccsműsor jóvoltából, itt írtunk róla bővebben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét