Egyes értesülések szerint két új Alkonyat-könyv van készülőben, ám azt még nem tudni, hogy ezekben is Bella és Edward kapják-e a főszerepet. 

Az USA Today arról számolt be, hogy Stephenie Meyer további két Alkonyat regényen dolgozik. „Körvonalaztam a történetüket, illetve az elsőhöz megírtam egy fejezetet, csak hogy tudjam, hogy létezik. Viszont jelenleg nem állok készen rájuk, most valami újat szeretnék csinálni” – mondta az írónő.

Hogy ez mennyire minősül hivatalos bejelentésnek vagy sem, az jó kérdés (az írónő oldalán egyelőre semmi nincs erről), az viszont biztos, hogy a rajongók már hosszú évek óta rágják Meyer fülét a folytatásért. Az Alkonyat könyvsorozat első része még 2005-ben jelent meg, melyet további három kötet követett: a befejező rész, a Hajnalhasadás 2008-ban került a könyvesboltok polcaira, majd több mint 10 évvel később, 2021-ben megérkezett a Midnight Sun, magyarul Éjféli nap. Ez a kötet nem folytatás volt, hanem az első regény, az Alkonyat átirata, amelyben ezúttal vámpír Edward szemén át ismerik meg az olvasók az ikonikus szerelmi történetet.

új Alkonyat-könyv
Az éjféli nap (Fotó: Könyvmolyképző Kiadó)

Stephenie Meyer Alkonyat-sorozata alapjaiban formálta át a vámpírokról alkotott képet, regényeiben a félelmetes, emberi életeket kioltó vérszívó sármos figurává szelídült. Az Edward Cullen-recept viszonylag egyszerű volt, ám annál hatásosabbnak bizonyult: az etikus, önmegtartóztató és kisfiúsan jóképű vámpír egyszerre esendő és veszélyes, emellett nagyon kifinomult és érzelmes is. A Meyer-féle vámpír figurája tulajdonképpen már közelebb állt az angyal, mint az ördög szerepéhez.

Szeretnénk korrigálni a cikk egy tévedését. A külföldi és hazai hírportálok és az általunk is említett USA Today cikket 2020-ban publikálták, vagyis semmi jel nem utal arra, hogy az írónő mostanában bármi hasonlót nyilatkozott volna. Ez persze nem zárja ki, hogy valóban folyamatban van a szóban forgó kötetet megírása.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét