Fizetésemelést követel a szakszervezet, ám az Amazon szerint ki van zárva az, hogy tárgyalásokat folytassanak velük.

Január végén sztrájkba kezdtek az Amazon Coventry-i raktárának dolgozói, miután elutasították a szerintük “nevetséges” 50 penny fizetésemelést, amelyet különösen sértőnek éreznek annak fényében, hogy még a Covid-járvány alatt is végig dolgoztak. Ez volt egyébként az első alkalom, hogy az Egyesült Királyságban sztrájkot hirdettek a kiskereskedelmi óriáscég ellen.

A dolgozókat képviselő szakszervezet (GMB) 10,50 fontról 15 fontra kívánja emelni a munkavállalók órabérét. Habár a GMB működését az Amazon nem ismeri el, a szervezet újabb sztrájkokat jelentett be: a szervezett fellépésre február 28-án, március 2-án és március 13-a és 17-e közötti héten fog sor kerülni – számolt be a BBC. Az Amazon korábban azt mondta, hogy versenyképes fizetést kínál, amely 29%-kal nőtt 2018 óta, valamint egyéb jutattásokban is részesülnek a dolgozóik.

amazon szakszervezet
Az Amazon dolgozói magasabb bérért tüntetnek. (Fotó: PA)
A cég január elején bejelentette, hogy a költségek csökkentése érdekében több mint 18 000 munkahely megszüntetését tervezi világszerte.

Jeff Bezos óriáscége több országban szembesült a munkavállalók kritikájával, és nem egy alkalommal került már fel a legveszélyesebb munkahelyeket jegyző listára. Régóta komoly problémát jelentenek náluk a munkahelyi balesetek, melyek aránya folyamatosan növekszik, mióta 2019-ben a vállalat gyors ütemű robotizálásba kezdett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét