Cékla és feta vinaigrette mártással: látványos és isteni

A fetás-céklás saláta egy rendkívül jól variálható fogás; mi az alapreceptet mutatjuk, amit kedvetek szerint variálhattok. 

Köztudott, hogy a cékla igazi vitaminbomba, emiatt különösen ajánlott a fogyasztása a téli hónapokban. Habár a legtöbben savanyúságként fogyasztják, nagyon változatos fogások készülnek belőle, még akár édességbe is belegzúrhatjátok.

Ezúttal egy saláta receptet hoztunk, ami annyira finom és egészséges, hogy szívünk szerint midennap elkészítenénk. A cékla édessége és a feta sóssága remekül kiegészíti egymást, öntetnek pedig egy egyszerű citromos vinaigrette-t készítünk.

4 közepes cékla
100 gramm feta sajt
2 evőkanál durvára vágott petrezselyem

Citromos vinaigrette-hez:
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál só (vagy ízlés szerint)

Egy nagy lábosba vizet felteszünk főni. A nyers céklát a forrásban lévő sós és enyhén ecetes vízbe kell tenni és addig főzzük, ameddig meg nem puhul – ez körülbelül 45-60 percbe fog telni.

Közben elkészítjük a citromos vinaigrette úgy, hogy a szükséges hozzávalókat egy tálkában összekeverjük.

Ha a cékla megpuhult, eltávolítjuk a héját, majd kockára vágjuk. A fetával is hasonlóképpen járunk el.

Egy keverőtálban összekeverjük a céklát és a fetát a vinaigrette salátaöntettel. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A recept a Scrambled Chef oldaláról származik.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Éva

Éva

Szerintem Harry Potter simán lenyomná Zsákos Frodót. Samuval és Trufáékkal együtt is akár.

Ezeket olvastad már?