A fetás-céklás saláta egy rendkívül jól variálható fogás; mi az alapreceptet mutatjuk, amit kedvetek szerint variálhattok.
Köztudott, hogy a cékla igazi vitaminbomba, emiatt különösen ajánlott a fogyasztása a téli hónapokban. Habár a legtöbben savanyúságként fogyasztják, nagyon változatos fogások készülnek belőle, még akár édességbe is belegzúrhatjátok.
Ezúttal egy saláta receptet hoztunk, ami annyira finom és egészséges, hogy szívünk szerint midennap elkészítenénk. A cékla édessége és a feta sóssága remekül kiegészíti egymást, öntetnek pedig egy egyszerű citromos vinaigrette-t készítünk.
4 közepes cékla
100 gramm feta sajt
2 evőkanál durvára vágott petrezselyem
Citromos vinaigrette-hez:
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál só (vagy ízlés szerint)
Egy nagy lábosba vizet felteszünk főni. A nyers céklát a forrásban lévő sós és enyhén ecetes vízbe kell tenni és addig főzzük, ameddig meg nem puhul – ez körülbelül 45-60 percbe fog telni.
Közben elkészítjük a citromos vinaigrette úgy, hogy a szükséges hozzávalókat egy tálkában összekeverjük.
Ha a cékla megpuhult, eltávolítjuk a héját, majd kockára vágjuk. A fetával is hasonlóképpen járunk el.
Egy keverőtálban összekeverjük a céklát és a fetát a vinaigrette salátaöntettel. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A recept a Scrambled Chef oldaláról származik.
[sc name=”facebook” ][/sc]