A Pink Floyd megmutatja a Hold minden oldalát

Pink Floyd Dark Side of the Moon
Foto: Pink Floyd

A Pink Floyd rajongók mostantól Dolby Atmos virtuális térhatású hangzásban élvezhetik a zenekar remekművét. Az új, 50. évfordulós Dark Side Of The Moon boxset ugyanis tartalmaz egy Dolby Atmos keverést tartalmazó Blu-ray lemezt is.

A Dark Side Of The Moon a világ egyik legismertebb rockzenekara a Pink Floyd legsikeresebb lemeze. Olyan sikeres, hogy csak Michael Jackson Thriller című albumából fogyott több a zenetörténelem során. Nem csoda tehát hogy ezt a albumot rendszeresen új és új feldolgozásokban jelentetik meg az alkotók, most pedig egy igazán gradiózus kiadást kapunk belőle.

A Dark Side Of The Moon 50th Anniversary Deluxe Box Set nevet viseli, és egy csomó rajongói finomságot tartalmaz, többek között:

Két CD: az egyik az eredeti The Dark Side Of The Moon stúdióalbum James Guthrie által újramasterelt változata, nyitható borításban, 12 oldalas bookletben; a másik a The Dark Side Of The Moon Live At Wembley Empire Pool 1974-ből, nyitható borításban, 12 oldalas bookletben.

bakelit, vinyl, lemez, lemezjátszó
Természetesen vinyl verzió is van a csomagban.

Két LP: az egyik a felújított stúdióalbum, 180 g-os LP-n, nyitható borítóban, eredeti poszterekkel és matricákkal; a másik a fentiekkel megegyező élő album, felújítva, 180 g-os LP-n, nyitható borítóban, két poszterrel, Ian Emes és Gerald Scarfe tervei alapján.

Két audio Blu-ray: az egyik az eredeti stúdióalbum 5.1-es (24-bit/96kHz) és nagy felbontású, újramaszterelt sztereó mix (24-bit/192kHz), valamint egy 5.1 surround mix és egy sztereó mix dts-HD MA formátumban; a másik az új Dolby Atmos mixet és két sztereó mixet (egy 24-bit/192kHz-ben és egy dts-HD MA-ban) tartalmaz.

Egy audio DVD: ez az eredeti stúdióalbumot tartalmazza újramaszterelve surround (Dolby Digital @448 kbps és Dolby Digital @640 kbps) és sztereó (LPCM 24-bit/48kHz) keverékben.

De ez még nem minden. Két könyv is jár hozzá – egy 160 oldalas keménykötésű könyv ritka fekete-fehér fotókkal az 1973-as és 1974-es brit és amerikai turnékról, egy 76 oldalas szövegkönyv az eredeti albumról – és két 7″-es kislemez másolata.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét