A Tesla szerint a buffalói üzem dolgozóinak nem azért mondtak fel, mert szakszervezetet alapítottak volna a cégnél. 

Testvéroldalunk, a TechWorld írt arról a minap, hogy a buffalói Gigafactory 2 nevű üzem Autopilot részlegének dolgozói szerint a cég azért rúgott ki több mint 30 embert közülük, hogy megakadályozza a szakszervezet létrejöttét. A vállalat most közleményben reagált a vádakra.

A Tesla elmagyarázta, hogy félévente teljesítményértékelést végeznek, és a dolgozókat egy 1-től 5-ig terjedő skálán értékelik. A cég közlése szerint a munkavállalók elküldésére vonatkozó döntés még azelőtt megszületett, hogy az alkalmazottak kedden bejelentették:  szakszervezetet akarnak létrehozni a New York államban tevékenykedő Workers United Upstate New York ernyőszakszervezet alatt. Vagyis az elbocsátásukra nem azért került sor, mert szakszervezet alakítására készültek, hanem mert a teljesítményük nem volt megfelelő.

Tesla Gigafactory 2

Az elektromos járműveket gyártó Tesla vezérigazgatója, Elon Musk korábban több alkalommal is ellenérzését fejezte ki a szakszervezetekkel szemben: 2018-ban például Telsa-részvényeik elkobzásával fenyegette meg azokat a dolgozókat, akik szakszervezet-alapításán törik a fejüket.

Musk az egyik legutóbbi alkalommal azzal került be a hírekbe, hogy kirúgta a Twitter egyik vezető mérnökét, miután csökkent a posztjainak elérése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét