Alan Rickman naplói, hátborzongató horrornovellák és egy újragondolt Hadész és Perszephoné történet. Mutatjuk, melyik tavaszi megjelenéseket várjuk a legjobban! 

Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói – Emma Thompson előszavával

Hat évvel a halála után idén októberben jelent meg angolul a színész naplóbejegyzéseiből összefűzött kötet, amelyről a mű kiadási jogait birtokló Canongate Kiadó korábban úgy nyilatkozott, hogy „minden eddiginél jobban mutatja be az igazi Alan Rickmant – a vicces, szenvedélyes, esetenként provokatív Rickmant –, újfajta betekintést nyújtva művészetébe”. A kötetből többek között az is kiderül, hogy a színész több alkalommal is fontolóra vette, hogy otthagyja Piton professzor szerepét, és végül csak azért döntött a folytatás mellett, mert J. K. Rowling elárulta neki: a karaktere szerelmes Harry édesanyjába, Lillybe. Itthon a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg a kötet, sőt már elő is rendelhető a kiadó hivatalos webshopjából; a cikk írásának pillanatában 5950 forintért szerezhető be.

tavaszi megjelenések
Fotó: Kossuth Kiadó

Várható megjelenés: 2023. április 12.

James D. Jenkins (szerk.) és Ryan Cagle (szerk.) A ​sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról

A World Fantasy- és Shirley Jackson-díjakra jelölt antológia több nemzet horrornovelláit gyűjtötte egybe James D. Jenkins és Ryan Cagle szerkesztésében. Az eredetileg 2020-ban megjelent kötetnek magyar vonatkozása is van: ebben a könyvben debütált a tengerentúlon Veres Attila, az Odakint sötétebb és a Éjféli iskolák szerzője. „Egy olasz falu, mely egyetlen térképen sem szerepel; egy spanyol boszorkánynövendék, aki szellemekkel és vámpírokkal tölti az idejét; egy törekvő francia nyomozó, aki nem rest okkult tudást latba vetni a sikerért„, és ehhez hasonló ínyencségek várják a horrortörténetek rajongóit az Agave Könyvek kiadásában érkező kötetben, amely a cikk írásának pillanatában 3486 forintért rendelhető elő.

Fotó: Agave Könyvek

Várható megjelenés: 2023. március 8.

Michel Bussi – Gyilkos idő 

Michel Bussi francia író nevét valószínűleg a 2019-ben megjelent Fekete vízililiomok című könyv után ismerte meg szélesebb körben a hazai nagyközönség. Bussi jelen krimije Korzikán játszódik egy Clotilde nevű nővel a főszerepben, aki felnőttként visszatér a francia szigetre, ahol autóbalesetben a szülei és a fivére is életüket vesztették. Korzika visszahozza Clotilde tinédzserkorának legsúlyosabb emlékeit, felidézi apai nagyszüleit, akik egy nagyhatalmú klán tagjai voltak, mindenhová elért a kezük. Egy nap pedig rejtélyes levelet kap évtizedekkel eltűnt édesanyja nevével aláírva. A 21. Század Kiadó gondozásában érkező kötet már előrendelhető a kiadó hivatalos webshopjából 4118 forintért.

Fotó: 21. Század Kiadó

Várható megjelenés: 2023. április 3.

James Patterson, J. D. Barker – A fekete özvegy halála 

James Patterson és J.D. Barker harmadik közös regényében egy fiatal rendőr, Walter O’Brian egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomában jár. Az orvosszakértői vélemény szerint az áldozatok mind természetes halállal haltak meg, ám a rendőrt nem hagyja nyugodni a dolog, különösképpen miután egy évekkel ezelőtti eset is képbe kerül, amikor is O’Brian egy megbilincselt, sokkos állapotban lévő lányt talált, aki önvédelemből végzett az erőszaktevőjével, ám mielőtt kihallgatták volna, furcsa módon a kórházba szállítás közben megszökött, és nyomtalanul eltűnt. A két eset között valamiféle összefüggés lehet, ráadásul mintha egyetlen napot sem öregedett volna a lány. A fekete özvegy halála az Agave Könyvek gondozásában érkezik a könyvesboltok polcaira, és már elő is rendelhetjük 3836 forintért.

Fotó: Agave Könyvek

Várható megjelenés: 2023. 03. 21.

Richelle MeadDermesztő ölelés (Vámpírakadémia 2)

Tavaly ősszel debütált Richelle Mead írónő vámpíros regénysorozatán alapuló széria a Peacock streamingszolgáltatón, ami magával hozta a a könyvsorozatát megújítását is: az Agave Könyvek jóvoltából szeptemberben újra a könyvesboltokba került az első rész, ami a jelek szerint jól fogyott, ugyanis a második kötet is új kiadást kap. A történet egyébként a Szent Vlagyimir Akadémián játszódik, ahol a fiatal morák („jó” vámpírok) megtanulják uralni a varázserejüket, a dampyrok (a morák védelmezői, félig ember, félig vámpír lények) pedig elsajátítják testőri feladataikat. A történet két főszereplője, Rose Hathaway dampyr és Lissa Dragomir mora legjobb barátnők, egyik sem szebb vagy tehetségesebb a másiknál, viszont egymás szinte tökéletes ellentétje külsőre és belsőre is. Hogy az új borító hogy néz majd ki, egyelőre nem tudni, de bízunk benne, hogy az első részhez hasonlóan a történethez méltó kiadást fog kapni a kötet.

Várható megjelenés: 2023 május.

+1 Rachel Smythe – Olümposzi história 3. kötet 

Rachel Smythe újragondolt szerelmi története először a Webtoon-on jelent meg, majd a hatalmas sikernek köszönhetően fizikai formában is elkezdték kiadni. A magyarul Olümposzi história címmel megjelent képregénysorozat Hádész és Perszephoné  történetét meséli el modern köntösbe csomagolva; a könnyed, szappanoperákat idéző témák mellett olyan komoly területeket érintve, mint a bántalmazó kapcsolat, az érzelmi és fizikai bántalmazás és a szexuális erőszak. A hazai kiadásért a GABÓ Kiadócsoport felel, aki immár a harmadik Lore Olympus kötetet hozza el a rajongóknak. A Lore Olympus – Olümposzi história 3 már előrendelhető a kiadó hivatalos weboldalán 5593 forintért.

tavaszi megjelenések

Várható megjelenés: 2023 február vége

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét