Hétköznap este életmentő lehet egy gyors tésztarecept, paradicsomos tésztát készíteni pedig a világ legegyszerűbb dolga.
Hétköznap csak ritkán jut idő többfogásos vacsorát vagy ebédet összedobni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum dominál. Ha csak fél óránk van alkotni valamit és az asztalra varázsolni, akkor a tészta az egyik legjobb választás: tápláló, finom és millió és egy féle változatban el lehet készíteni. Lehet például sajtos, gombás, tonhalas, fokhagymás, bébispenótos – hogy csak néhányat említsünk a sok közül.
Mi most a legegyszerűbb paradicsomos verziót hoztuk el, amelyhez csak tésztára, paradicsomra és némi fűszerre lesz szükség.
1 csomag durum spagetti tészta
12000 g hámozott paradicsom (3 konzerv)
70 g sűrített paradicsom
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint chilipehely
só, bors
parmezán
olívaolaj
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd két gerezdet olívaolajon megdinsztelünk egy nagyobb lábosban (vigyázzunk, nehogy odakapjon!). Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd mehet bele az oregánó, a bazsalikom, a só, a bors, a chilipehely és a két apróra vágott fokhagyma is.
Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 15. percig főzzük.
Ha a tészta al dente (fogkemény), leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos mártással. Parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!