Tavasszal érkezik az Olivia Colman főszereplésével készült legújabb Szép remények adaptáció, amelyhez most végre befutott az első nagy előzetes is. 

Charles Dickens klasszikusát már több alkalommal is feldolgozták, először 1917-ben készült belőle egy némafilm, ezúttal pedig a BBC One-ra érkezik egy minisorozat, amely állítólag a Hulu, és így a Disney+ műsortárába is bekerül majd. A legújabb adaptációt a Peaky Blinders egyik alkotója, Steven Knight hozta össze, akiről köztudott, hogy imádja Dickens-regényeit: Knight 2019-ben egy meglehetősen sötét Karácsonyi ének adaptációval lepte meg a BBC-t.

A történet főhőse az árva Pip, aki rossz természetű nővérével és megalkuvó sógorával él szerény körülmények között. Az ifjú egy alkalommal munkát kap a környéken élő milliomos asszonytól, akinek unokahúgát, Estellát kell szórakoztatnia. Pip szinte azonnal beleszeret a rideg szépségbe, ám szolgálataira nem sokáig tartanak igényt, így az eredeti tervek szerint kovácsnak áll sógora mellett. A szép reményű ifjú egy napon váratlanul hatalmas vagyonra tesz szert egy titokzatos jóakarója által, és úgy dönt, hogy Londonba utazik, hogy új életet kezdjen. Pipből hamarosan elegáns úriember válik, majd újra összehozza a sors Estellával, az elkényeztetett örökösnővel, akit világ életében szeretett.

A regény egyébként nem sokkal karácsony előtt kapott vadiúj kiadást a 21. Század Kiadó jóvoltából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét