A Buffalo csirkeszárnyak vérbeli amerikai fogás, amit szinte hamarabb is összedobhatsz, mint ha legugrottál volna egy gyorsbüfébe.
Az amerikai konyha nem az egészségességéről híres, ám az tagadhatatlan, hogy több olyan ételük is van, amelyet az egész világ imád – abba most inkább ne is menjünk bele, hogy sokan úgy gondolják, az amerikaiaknak nincs is önálló gasztrokultúrájuk. Hamburger, hot dog, Coleslaw saláta, New York-i sajttorta és természetesen ott van mindenki kedvenc ragacsos, csípős étele, a Buffalo csirkeszárnyak.
Ahogy a neve is mutatja, az étel a húsok között viszonylag olcsónak számító csirkeszárnyakből készül, melyeket extrán fűszeres, csípős mázzal vonunk be, hogy a végeredmény igazán porhanyós, mégis ropogós legyen. Ha valami, akkor ez az étel, megéri a maszatos kezeket!
1.5 kg csirkeszárny
só, bors
1 ek őrölt kömény
1 ek édes füstölt paprika
Máz:
4 ek chipotle szósz (csípős szósz)
7 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tengeri só
1 tk bors
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az édes füstölt paprikával és a köménnyel, majd sütőpapírral bélelt tepsin szépen elrendezgetjük, és 30 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
Míg a csirkeszárnyak készülnek, elkészítjük a mázt. A vajat, az édes chiliszószt és a zúzott fokhagymát egy lábasba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd addig melegítjük, ameddig a vaj fel nem olvad.
A sütőből kivéve egy ecset segítségével megkenjük a csirkeszárnyakat a mázzal, majd visszarakjuk az egészet a sütőbe 15 percre. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]