Kéksajt és alma: új szintre emelik a rántottát

A kéksajtos-almás rántotta elsőre furcsának tűnhet, de elképesztően finom, érdemes kipróbálni! 

A rántotta közkedvelt reggeli: finom, tápláló és gyorsan elkészíthető, ráadásul mindenki kiélheti benne a fantáziáját, hiszen számos alapanyaggal fel lehet dobni. A legismertebb persze a kolbász-sonka-hagyma kombó, de léteznek ennél jóval különlegesebb, extrább feltétek is; gomba, ananász, kukorica, burgonya káposzta – hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

Köztudott, hogy a kéksajt és az alma remekül passzol egymáshoz, sőt nem csak egymáshoz, de rántottába, omlettbe is érdemes együtt rakni a kettőt. Mutatjuk, hogyan érdemes elkészíteni, ha a rántottába szeretnéd belerakni ezt a két plusz alapanyagot.

3 tojás
1 kisebb vöröshagyma
fél alma
2 ek kéksajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint vegeta
5 dkg vaj

A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vegetát szórunk bele.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a vajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt almát, és körülbelül még öt percig sütjük őket.

A felvert tojások is hozzáadjuk, majd folyamatos keverés mellett megsütjük. Mielőtt elkészülne a rántotta, a legvégén hozzáadjuk a kéksajtot, elkeverjük benne.

Egy szelet friss kenyérrel és zöldségekkel, például paradicsommal és paprikával melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Éva

Éva

Szerintem Harry Potter simán lenyomná Zsákos Frodót. Samuval és Trufáékkal együtt is akár.

Ezeket olvastad már?