A kéksajtos-almás rántotta elsőre furcsának tűnhet, de elképesztően finom, érdemes kipróbálni!
A rántotta közkedvelt reggeli: finom, tápláló és gyorsan elkészíthető, ráadásul mindenki kiélheti benne a fantáziáját, hiszen számos alapanyaggal fel lehet dobni. A legismertebb persze a kolbász-sonka-hagyma kombó, de léteznek ennél jóval különlegesebb, extrább feltétek is; gomba, ananász, kukorica, burgonya káposzta – hogy csak néhányat említsünk a sok közül.
Köztudott, hogy a kéksajt és az alma remekül passzol egymáshoz, sőt nem csak egymáshoz, de rántottába, omlettbe is érdemes együtt rakni a kettőt. Mutatjuk, hogyan érdemes elkészíteni, ha a rántottába szeretnéd belerakni ezt a két plusz alapanyagot.
3 tojás
1 kisebb vöröshagyma
fél alma
2 ek kéksajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint vegeta
5 dkg vaj
A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vegetát szórunk bele.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a vajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt almát, és körülbelül még öt percig sütjük őket.
A felvert tojások is hozzáadjuk, majd folyamatos keverés mellett megsütjük. Mielőtt elkészülne a rántotta, a legvégén hozzáadjuk a kéksajtot, elkeverjük benne.
Egy szelet friss kenyérrel és zöldségekkel, például paradicsommal és paprikával melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]