Habár az összeesküvés-elméletek híveiről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy másik bolygóról jöttek, valójában az emberek többsége nagyon is fogékony a különféle elméletekre. Chemtrail, Pizzagate, megrendezett holdra szállás, ufók az 51-es körzetben: az alábbi cikkben a népszerű összeesküvés-elméletek kapják a főszerepet. 

A holdra szállás megrendezett volt

A holdra szállást számtalan összeesküvés-elmélet övezi, melyek közül a legismertebb az a teória, miszerint az egész meg sem történt. A kételkedők szerint az ikonikus felvételek egy titkos laboratóriumban készültek, méghozzá Stanley Kubrick rendező segítségével.

Fotó: Getty Images

Az amerikai kormány állt a 9/11 mögött

A konspirációs teória szerint az USA politikai és katonai vezetői tudtak a készülő merényletről, de szándékosan nem tettek ellene semmit. Az sem kizárt ugyanakkor, hogy egyáltalán nem is az iszlamisták álltak a háttérben, hanem valójában George W. Bush kormánya rendezte meg, hogy legitimálják az újabb közel-keleti háborút.

népszerű összeesküvés elméletek
Fotó: Wikipédia

Pizzagate 

A 2016-os amerikai elnökválasztással kapcsolatosan is gyorsan terjedtek az álhírek és a hajmeresztő összeesküvés-elméletek. Mind közül a legfurcsább talán a Pizzagate nevű konteó volt, miszerint egy prominens demokrata politikusokból álló csoport pedofilhálózatot működtet egy washingtoni pizzériából.

Fotó: The Washington Post

Chemtrail

A chemtrail hívei azt állítják, hogy a chemtrail-repülőgépek vegyi anyagokat permeteznek szét a levegőben, melyek mérgezik és butítják a lakosságot. Időnként a pszichológiai manipulációt és az időjárás befolyásolását is célként említik az elmélet hívei.

Fotó: Getty Images

Nem volt holokauszt 

Annak ellenére, hogy a holokauszt a világtörténelem egyik legjobban dokumentált eseménye, a lakosság egy része nem hiszi el, hogy valóban megtörtént, vagy legalábbis úgy gondolják, hogy sokkal kevesebb volt a zsidó áldozatok száma a hivatalosnál. Ezek mellett egyre többen vannak azok is, akik szerint a haláltáborokban nem is voltak gázkamrák.

népszerű összeesküvés elméletek
Fotó: Getty Images

Ufók lehetnek a szupertitkos 51-es körzetben 

A második világháború után létrejött 51-es körzet néven emlegetett hatalmas létesítmény olyannyira titkos volt, hogy hivatalosan csak 2013-ban ismerte el a létezését az USA. Ez természetesen számtalan összeesküvés-elméletet eredményezett, melyek közül az egyik legismertebb, hogy földönkívüli lények élettelten testeire bukkantak a bázis közelében, majd a tetemeket titkos laborokban felboncolták kutatás céljából.

Fotó: Getty Images

Veszélyes az 5G az egészségre

Az 5G-ellen kampányolók szerint a technológia életveszélyes vagy más veszélyeket hordoz magában. Egyes vélemények szerint az 5G alkalmazása embereken és környezeten való kísérletezésnek minősül egészen addig, amíg be nem bizonyítják, hogy ártalmatlan. Olyan vélemények is előtérbe kerültek az elmúlt években, miszerint a COVID-19 az 5G-n keresztül terjed.

népszerű összeesküvés elméletek
Fotó: Financial Times

Diana hercegnő halála nem baleset volt 

A közkedvelt hercegnő halála után valóságos tömeghisztéria alakult ki, és többen azt feltételezték, hogy nem egy szerencsétlen baleset, hanem előre eltervezett események vezettek a szörnyű tragédiához. Sokan úgy vélik, a merényletet a brit titkosszolgálat szervezte meg, hogy megakadályozzák, hogy a házassági terveket szövögető muszlim Dodi Al-Fayed a trón közelébe kerülhessen.

Fotó: Getty Images

A világot egy titkos társaság irányítja 

Egyes vélemények szerint a világot, vagy legalábbis Európát és Amerikát egy titkos csoportból/csoportokból álló háttérhatalom irányítja, amely a szabadkőművesek/ illuminátusok leszármazottjaiból áll. Habár több titokzatos társaság neve is felmerült már a témában, a mítoszok többsége egyetért abban, hogy a világot a kormányok helyett valójában ezek a háttérhatalmak irányítják.

Fotó: Getty Images

Megvan a rák ellenszere 

Számos összeesküvés-elméletet hallani, hogy a rák és más hasonló, jelenleg gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét már rég felfedezték, és azért nem kerülhetnek forgalomba ezek a gyógyszerek, mert a gyógyszermaffiának ez nem érné meg.

Fotó: Science Photo Labory

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét