Ha túl unalmasnak ítéled a krumplipüré receptjét, akkor sincs semmi gond, ez ugyanis az az étel, ami pofonegyszerűen feldobható egy-két változatos finomsággal.
A krumplipüré az egyik legkedveltebb zöldségköret, egy időben jóformán nem volt olyan vasárnapi ebéd, ahol ne került volna az asztalra. Persze mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám a legfinomabb elkészítési mód mellett is egy idő után unalmassá válhat. Jó hír viszont, hogy egy kis fantáziával számos alapanyaggal fel lehet dobni; fűszerekkel, zöldségekkel, egyéb finomságokkal.
Mi most a fokhagymás-parmezános verziót hoztuk el, amit minden krumlipüré-imádónak erősen ajánlunk kipróbálásra. Érdemes egyébként annyi adagot készíteni belőle, ami egyből el is fogy, a krumplipüré ugyanis az az étel, ami frissen, melegen falatozva a legfinomabb.
1 kg krumpli
10 dkg reszelt parmezán
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek vaj
1 ek tejföl
2 dl tejszín
apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, sós vízben feltesszük főni.
Ha a krumpli megpuhult, meghámozzuk, majd hozzáadjuk a parmezán háromnegyedét, a zúzott fokhagymát, a vajat, a tejfölt és a tejszínt, majd az egészet krumplinyomó segítségével összedolgozzuk. Egy botturmixal is rásegíthetünk, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.
A legvégén meghintjük a maradék parmezánnal, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával. Melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!