A mai napon megjelent a Hádész és Perszephoné történetét bemutató Lore Olympus – Olümposzi história 3. része, amit pár napig még 25% kedvezménnyel szerezhettek be a kiadó hivatalos webshopjából. 

Rachel Smythe újragondolt szerelmi története először a Webtoonon jelent meg, majd az óriási érdeklődést miatt fizikai formátumban is kiadták. A magyarul Olümposzi história címet viselő képregénysorozat Hádész és Perszephoné történetét meséli el modern köntösbe csomagolva, a könnyed, szappanoperákat idéző témák mellett olyan komoly területeket is érintve, mint a bántalmazó kapcsolat, az érzelmi és fizikai bántalmazás és a szexuális erőszak.

A képregény hazai kiadásáért a GABO Kiadócsoport felel, aki immár a harmadik kötettel örvendezteti meg a magyar rajongókat. Az új részben (amit ide kattintva vásárolhattok meg kedvezményesen) Perszephoné igyekszik megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, tökéletes hajadon istennőként viselkedik, csakhogy ez nem olyan egyszerű, ugyanis az alvilág ura iránti vonzalma túlságosan erős. Hádészt pedig a múltja kísérti, majd visszamenekül Minthe, a vízi nimfa karjai közé, aki korábban mind anyagilag, mind érzelmileg kihasználta őt.

https://www.facebook.com/CiceroKonyvstudio/posts/pfbid0JdXwtJKNeuHSTv3qXsmhoMCR4Gkjpg1CWkVCickLkdRo97Azr88A7i2SPeCBuLdgl

Az első kötetről korábban így írtunk: Az Olümposzi história karakterei persze mind a görög mitológia fiktív személyiségei, és a történetüket is a fantázia szülte, az általuk bemutatott viselkedési minták azonban nagyon is valóságosak. Számtalan komoly témát feszeget a történet, és akadnak benne súlyos tragédiák is, amelyekről hosszú órákat lehetne beszélgetni, de a képregény mégsem lesz depresszív, és ezt alapvetően két dolognak köszönheti: egyrészt a meseszerű, színpompás képi világnak, amely egyértelműen oldja az események komolyságát, másrészt a szereplők nem egy esetben túlzó, szappanoperaszerű reakcióinak, amelyek miatt nehéz igazán komolyan venni a történetet. E tekintetben egyébként megoszlanak a vélemények: szabad-e egy ilyen témákat felölelő képregénynek röhejes túlzásokba esnie? A teljes kritikát itt olvashatjátok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét