Nem indultak egyszerűen az új Penge-film munkálatai, de végre minden jel arra utal, hogy sínen van a projekt. 

Kevin Feige, a Marvel Studios feje még 2019 nyarán jelentette be, hogy a képregények félig vámpír, félig ember vámpírvadásza, Penge is hamarosan felbukkan a Marvel Filmuniverzumban (MCU), méghozzá a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali alakításában. Miután Bassam Tariq tavaly szeptemberben úgy döntött otthagyja a projektet, restartot gombot kellett nyomnia a Marvelnek, ami különösen kellemetlen volt annak fényében, hogy az eredeti tervek szerint akkor ősszel indult volna a forgatás.

Végül egy-két hónappal később új rendezőt találtak Yann Demange személyében, aki korábban a 71 és a Kokainkölyök filmeken dolgozott, de az HBO-s Lovecraft Country című sorozat pilotja is az ő nevéhez fűződik. Emellett kiderült az is, hogy az Emmy-díjra jelölt Michael Starrbury írja a film forgatókönyvét, amelyről úgy tudni, hogy sötétebb, komorabb tónusú lesz, mint a Marvel-filmek általában.

Habár hivatalosan még nem jelentették be, a Film & Television Industry Alliance szerint az új Penge május 1-jén kezd forogni – írja a ScreenRant. A film eredetileg 2023. november 3-án jelent volna meg, ám a sok huzavona után 2024. szeptember 6-ára tolták el a premiert.

Penge egyébként az 1973-ban bukkant fel először a Marvel képregényeiben (egészen pontosan a The Tomb of Dracula 10. számában), majd a karakter főszereplésével 1998-ban film is készült Wesley Snipes főszereplésével, melyet 2002-ben a Penge 2., majd 2004-ben a Penge: Szentháromság követett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét