Hamarosan magyarul is kapható lesz Shelley Parker-Chan A nappá vált lány című bestsellere, amelyet elsősorban a mitologikus fantasyk kedvelőinek ajánl az Agave Könyvek. 

Idén tavasszal sem lesz hiány izgalmasnak ígérkező, új megjelenésekből; felsorolni is hosszú lenne, hány remek kötet került fel a kívánságlistánkra. Az egyik ezek közül Shelley Parker-Chan A nappá vált lány című fantasyje, amely tavaly ősszel elnyerte a legjobb fantasy regénynek járó Robert Holdstock-díjat és a legjobb új szerzőnek járó Sydney J. Bounds-díjat – és ez még messze nem minden, a mű több más rangos díjat is bezsebelt.

A hazai kiadásért felelős Agave Könyvek a napokban rántotta le a leplet a magyar kötet borítójáról, ami megegyezik az angol nyelvű, széles körben ismert változattal. Mutatjuk!

A nappá vált lány
Fotó: Agave Könyvek / Facebook

A kötet várható megjelenése április 13. (előrendelni a jövő héttől lehet), alább pedig a hivatalos fülszöveget találjátok:

Mulan ​és az Akhilleusz dala találkozik ebben a költői bemutatkozó regényben, ami háborúról és végzetről szól egy alternatív, lenyűgöző Kínában.

Egy poros, sárga síkság éhínségtől sújtott falujában két gyerek két sorsot kap. A fiúé lesz a nagyszerűség. A lányé pedig a semmilét…

1345-ben Kínát kemény kézzel vezetik a mongolok. A Középső Síkság éhező földművesei a nagyszerűséget csupán a mesékből ismerik – amikor azonban a Csu család nyolcadik fiának, Csu Csungpának mégis e sorsot jósolják, senki sem érti, az vajon miként válik majd valóra. A semmilét sorsa azonban, amit a család okos és leleményes másodszülött lánya kap, egyáltalán nem meglepő.

Amikor útonállók támadása miatt árván marad a két gyerek, Csu Csungpa az, aki megadja magát a kilátástalanságnak, és meghal. A lány, aki kétségbeesetten szeretne menekülni megjövendölt halála elől, a bátyja személyazonosságát használva novíciusnak áll egy kolostorban. Ott a túlélés iránti, égető vágyától ösztökélve megtanulja, nem számít, milyen könyörtelen dologról van szó, bármit képes megtenni azért, hogy elrejtőzzön a végzete elől. Sőt, Csu idővel megpróbálja kihasználni a lehetőséget, hogy egy teljesen más jövőt szerezzen meg magának: a bátyja gazdátlanná vált nagyszerűségét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét