A 20th Century Studios és a Hulu egy új Alien-filmet fejleszt Fede Álvarezzel, aki a 2013-ban bemutatott amerikai horrorfilmet, a Gonosz Halottat is rendezte. 

Az Alien-franchise 1979-ben indult hódító útjára a Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorral, amelyet Ridley Scott rendezett, Dan O’Bannon írt, a főszerepet pedig Sigourney Weaver játszotta. A nagy siker hatására azóta három folytatás, két előzmény és két crossover-film látott napvilágot a Predator-filmekkel, valamint számos képregény, regény és videojáték született a történetet alapul véve.

Az új film rendezői feladatait Fede Álvarez látja el, Ridley Scott, az Alien-franchise atyja pedig producerként veszi ki a részét a munkálatokból. Ami a színészeket illeti, korábban arról írtak a lapok, hogy a Tűzgyűrű: Lázadás színésze, Cailee Spaeny tárgyalásokat folytat a film főszerepéről, most pedig a Deadline számolt be arról, hogy a Transformers: Az utolsó lovag színésznője, Isabela Merced csatlakozott a projekthez. Hogy kit alakit majd a színésznő, nem tudni, valamint a konkrét sztoriról sincs hír, az viszont szinte biztos, hogy a Xenomorf néven ismert idegen lények szerepelni fognak az új produkcióban is.

Isabela Merced (Fotó: Getty Images)

A film mellett egy Alien-sorozat is készülőben van, amelyet Noah Hawley fejleszt, aki jelenleg a Fargo 5. évadán dolgozik. Bár a cselekményről jóformán semmit sem tudni, Hawley korábban úgy nyilatkozott, hogy a sorozat „a jövő Földjén játszódik” – jelentsen ez bármit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét