A Varázsalmanach címmel érkező csodaszép album egyszerre jelenik meg minden országban, így Magyarországon is. 

A Harry Potter-könyvek rajongói epedezve várják, hogy J. K. Rowling ilyen vagy olyan formában, de folytassa Harry, Ron és Hermione kalandjait, esetleg egy spin-off történettel egészítse ki a sokak által szeretett varázsvilágot. Nem csoda tehát, hogy a lelkes HP-fanok a legkisebb fűszálba is megpróbálnak kapaszkodni, amit a híroldalak is jól tudnak, és kissé félrevezető címekkel hozzák le a legapróbb híreket is, amelyekkel kattintásokat generálhatnak.

Több külföldi, majd ennek nyomán magyar oldal is megírta, hogy J.K. Rowling új Harry Potter-könyvet írt, amiről biztosan állítható, hogy így ebben a formában nem igaz. Szó sincs ugyanis arról, hogy érkezne a várva várt nyolcadik kötet, esetleg egy különálló regény formájában térne vissza az írónő a varázsvilágba. A Varázsalmanach címmel érkező mű egy enciklopédiaszerű kötet lesz, amelyről a hazai kiadásért felelős Animus Kiadó úgy írt, hogy „az első hivatalos mágia kézikönyv”.

Varázsalmanach
Szó se róla, tényleg csodaszép. (Fotó: Animus Kiadó/ Facebook)

A kiadó közlése szerint a kötetből részletes tudás szerezhetnek a rajongók „a szereplőkről, a Roxfortról, a varázsvilág intézményeiről, a varázslényekről, növényekről, varázslatokról”. Megtudhatják többek között, „hogy pontosan hogyan néznek ki az egyes szereplők ruhái, mi a patrónusuk, vagy hogy mit árulnak a Weasley Varázsvicc Vállalatnál.” A kiadvány állítólag olyan összefüggésekre is felhívja a figyelmet, amely esetlegesen elkerülhette a rajongók figyelmét olvasás közben.

Részlet az ősszel érkező kézikönyvből. (Fotó: Animus Kiadó/ Facebook)

A Varázsalmanach még ebben az évben befut, a kiadó közlése szerint valamikor az ősz folyamán számíthatnak rá a rajongók.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét