Gyors, laktató és isteni finom a krémsajtos tészta, amely a bacon zsírjától lesz igazán ínycsiklandozó.
Ha egy tésztaételbe bacon kerül, akkor a legtöbbeknek az olasz konyha egyik ismert fogása, a carbonara ugrik be, amelynek számtalan „hamis” változata létezik. A szénégető spagetti eredetileg tojás, házi szalonna és parmezán hozzáadásával készül, de itthon elterjedtek a tejszínes változatok is, illetve van egy krémsajtos verzió is, melynek íze szintén hasonló a carbonara spagettihoz.
A fogás elkészítése pofonegyszerű: míg a tészta készül, ropogósra pirítjuk a bacont, összedobjuk a sajtkrémes szószt, majd a legvégén az egészet összekeverjük és ízlés szerint parmezánnal meghintjük. Ha csak fél óránk van alkotni valamit egy hosszú és fárasztó nap után, akkor ez a tészta az egyik legjobb választás.
1 csomag tészta
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg bacon
10 dkg parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Egy kevés olívaolajon lepirítjuk a bacont, majd a végén rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a krémsajtot, a parmezán kétharmadát és a tészta forró főzőlevéből is teszünk hozzá egy merőkanállal.
Míg a sajtok olvadnak, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd összekeverjük a meleg sajtos szósszal. Parmezánnal megszórva, melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!