Még be sem futott a mozikba a Nicolas Cage nevével fémjelzett Renfield, a színész már most azon töri a fejét, hogyan lehetne kibontani Drakula karakterét. 

Április 13-án érkezik a mozikba Chris McKay újragondolt gótikus vámpírtörténete, a Renfield, amelyben az Ál/Arc és a Tolvajtempó sztárja, Nicolas Cage alakítja a legendás vérszívót. A történet azonban nem róla, hanem hű segítőjéről, Renfieldről fog szólni, aki már nagyon unja, hogy mindig minden csak a gazdája körül forog, és több száz évnyi rabszolgaság után úgy dönt, szeretné kipróbálni az életet a vérszívó szörny nélkül –  csakhogy ebbe Drakula nem igazán akar belemenni. A címszereplőt egyéként A menü című film egyik főszereplője, Nicholas Hoult alakítja.

A Drakulát alakító Nicolas Cage most a Total Film-nek beszélt arról, hogy szeretné, ha a vámpír gróf saját filmet kapna, ahol előtérbe kerülhetne a személyisége. „Tudod, vannak azok a pillanatok a Renfieldben, amikor megcsillan a pátosz Drakula szemében. Elgondolkodtam azon, hogy egyszer szívesen szentelnék egy egész filmet annak, hogy alaposabban kibontsuk a karakter pszichéjét. Erre most nem igazán volt lehetőségem. 

Cage elmondta, hogy Drakula szerepét kihívásként fogta fel, és mindig is nagy rajongója volt Christopher Lee, Frank Langella, Lugosi Béla és Gary Oldman karakterértelmezéseinek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét