Ha elég ügyesek vagyunk és nyitott szemmel járunk, akár még az új Alien-film sztárjaiba is belefuthatunk Budapesten. 

Holnap, azaz március 9-én kezdődik az új egész estés Alien-film forgatása Budapesten, amit a Gonosz Halottat is jegyző Fede Álvarez rendez – írja a Variety. Az egyelőre cím nélküli filmről annyit tudni, hogy „fiatalok egy csoportját követi nyomon egy távoli világban, akik szembekerülnek az univerzum legfélelmetesebb létformájával.”

A földönkívüli entitásokkal David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn és Aileen Wu szállnak szembe a korábban bejelentett főszereplő, Cailee Spaen mellett. Fede Alvarez rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is jelen van, Ridley Scott, az Alien-franchise atyja pedig executive producerként dolgozik a projekten.

új Alien-film
Részlet A Nyolcadik utas: a Halál – 1979-ben bemutatott filmből. (Fotó: IMDb)

Az Alien-franchise 1979-ben indult hódító útjára a Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorral, amelyet Ridley Scott rendezett, Dan O’Bannon írt, a főszerepet pedig Sigourney Weaver játszotta. A nagy siker hatására azóta három folytatás, két előzmény és két crossover-film látott napvilágot a Predator-filmekkel, valamint számos képregény, regény és videojáték született a történetet alapul véve.

Egyébként a Fede Álvarez-féle Alien-film mellett egy egyelőre szintén cím nélküli sorozat is készülőben van, amelyet Noah Hawley fejleszt, aki jelenleg a Fargo 5. évadán dolgozik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét