Az Oscar-díjátadó napján a Disney+ kínálatába is befut a gála egyik legérdekesebb és legesélyesebb jelöltje, A sziget szellemei.  

Martin McDonagh az a rendező, akinek a neve jóformán biztosíték arra, hogy valami egészen zsigeri, húsbamarkoló produkcióban lesz része a nézőknek. Habár a színházban is alkotó író/rendező még nem rendelkezik túl nagy filmográfiával, eddig olyan műveket sikerült letennie az asztalra, mint az Erőszakik, A hét pszichopata és a si-cu és a Három óriásplakát Ebbing határában. Legújabb alkotásában az Erőszakik színészpárosa, Colin Farrell és Brendan Gleeson térnek vissza, méghozzá nem is kis sikerrel: a film ősbemutatójára a velencei filmfesztiválon került sor, ahol 13 perces álló tapsvihar követte a stáblista legördülését.

A történet az ír polgárháború idején, 1923-ban játszódik, és két jó barátról szól, akiknek egy ponton hirtelen véget ér a kapcsolata. Colm (Gleeson) egyszer csak úgy dönt, hogy nem kívánja tovább Padraic (Farrell) társaságát, ám utóbbi nem adja fel könnyen, és megpróbál rájönni, mi áll legjobb cimborája döntése mögött. Testvére, Siobhan (Kerry Condon) és egy problémás szigetlakó, Dominic (Barry Keoghan) is segítségére siet a barátság helyreállításában, ám még így sem megy könnyen a dolog, főleg miután Colm kiköti: ahányszor Padraic hozzászól, annyiszor fogja levágni egy-egy ujját a saját kezéről.

Az idei Oscar egyik nagy esélyesének tartott A sziget szellemei március 12-én, a díjkiosztó napján érkezik a Disney+ felületére, így aki lemaradt volna a mozis bemutatóról, az hamarosan bepótolhatja az elmaradását.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét