Végéhez közeledik az HBO Max posztapokaliptikus sikersorozata, a The Last of Us, de szerencsére érkeznek még mostanában jó tartalmak a streamingszolgáltatókra. Valamilyen furcsa oknál fogva a március jóval erősebbnek ígérkezik, mint az április és a május, ekkor jön a meglepően jól sikerült young adult fantasysorozat, az Árnyék és csont második évada, a Better Call Saul sztárjának újabb ígéretes szériája, a Lucky Hank és a Naomi Alderman feminista kultregénye alapján készült A hatalom. Áprilisban viszont az Elizabeth Olsen nevével fémjelzett Szerelem és halál várható, amely a baltás gyilkossággal vádolt kertvárosi háziasszony, Candy Montgomery esetét dolgozza fel. Mi ezt a hét sorozatot várjuk mostanában, de kommentben ti is megírhatjátok, hogy melyikre vagytok a legkíváncsibbak. 

Árnyék és csont 2. évad – március 16. (Netflix) 

A Shadow and Bone – Árnyék és csont új etapjában visszatérnek az első évadban megismert szereplők, így Alina, Mal és Kirigan tábornok is – de ha nagy rajongója vagy Leigh Bardugo regényuniverzumának, akkor ezt már minden bizonnyal tudtad. Az első évad azzal ért véget, hogy Kirigan látszólag meghalt, de persze nem így történt, sőt: a sötétséget uraló grisa erősebb, mint valaha, Alinának és csapatának pedig minden erejüket mozgósítaniuk kell, hogy megvédjék Ravkát a gonosztól. Érdekesség, hogy a sorozat másképp adaptálja a könyveket, mint ahogy azt várni lehetett, ugyanis a második évad nem csak az Ostrom és vihart, de a főtrilógia befejező regényét, a Pusztulás és felemelkedést is feldolgozza – a Hat varjú története pedig halad tovább a maga történetével.

Lucky Hank – március 19. (AMC+) 

A Breaking Bad és a Better Call Saul színésze, Bob Odenirk újabb ígéretesnek tűnő szériában tűnik fel. A nyolc epizódos sorozat főszereplője Hank, a pennsylvaniai egyetem angol tanszékének népszerűtlen vezetője, aki éppen kapuzárási pánikkal küzd, amely úgy mutatkozik meg nála, hogy a legapróbb dolgokon is felhúzza magát és tulajdonképpen az egész világgal haragban áll. A sötét humorú széria egyébként egy regényadaptáció, a Pulitzer-díjas Richard Russo ’97-es Straight Man című regénye alapján készült.

Yellowjackets 2. évad – március 24. (SkyShowtime)

A széria első évadában két idősíkon követhettük az eseményeket: a jelenben (2021) és a múltban (1996) jártunk, amikor is egy középiskolai lány-focicsapat repülőgép-szerencsétlenséget szenved, és a kanadai vadonban találják magukat. A jelenben azt láthatjuk, amint a túlélők az őket ért traumákat igyekeznek feldolgozni, melyekből bőven akad, ugyanis a vadonban a túlélés érdekében nem válogathattak az eszközökben. A többek közt Melanie Lynskey, Juliette Lewis és Christina Ricci főszereplésével készült sorozat a misztikumot sem nélkülözi, az új évad pedig a korábbinál is keményebb menetnek ígérkezik, miután beköszönt a tél, ami még több véráldozatot követel a lányoktól.

Szép remények – március 26. (Hulu) 

Hatrészes limitált sorozat formájában érkezik a képernyőre Charles Dickens klasszikusa, amelyet a Peaky Blinders egyik alkotója, Steven Knight jegyez, az örök menyasszonyt, Miss Havishamet pedig az Oscar-díjas Olivia Colman alakítja. (Az alkotóról egyénként köztudott, hogy imádja Dickens-regényeit, 2019-ben például egy meglehetősen sötét Karácsonyi ének adaptációval lepte meg a BBC-t.) A Szép remények főszereplője az árva Pip, aki egy alkalommal munkát kap a környéken élő milliomos asszonytól, akinek unokahúgát, Estellát kell szórakoztatnia. Pip szinte azonnal beleszeret a rideg szépségbe, ám szolgálataira nem sokáig tartanak igényt, így az eredeti tervek szerint kovácsnak áll sógora mellett. Később a szép reményű ifjú váratlanul hatalmas vagyonra tesz szert egy titokzatos jóakarója által, és úgy dönt, hogy Londonba utazik, hogy új életet kezdjen. Pipből hamarosan elegáns úriember válik, majd újra összehozza a sors Estellával, az elkényeztetett örökösnővel, akit világ életében szeretett.

A hatalom – március 31. (Prime Video) 

A feminista kultregényből készült széria abból az alapfelállásból indul ki, hogy a nők, először csak a tinédzserek, de aztán az idősebbek is különleges hatalomra tesznek szert: ujjuk egyetlen érintésével képesek óriási fájdalmat, vagy akár halált is okozni. Ez a képesség villámsebességgel formálja át a fennálló világrendet, az emberiség, különösen a férfi fele pedig elhűlve nézi, ahogy kihullik a kezükből a hatalom. Naomi Alderman feminista kultregényéből készült sorozat üzenete nyílt és világos: a hatalom mindenkit korrumpál, függetlenül attól, hogy mi a biológiai vagy társadalmi neme. A sorozat egyik kulcsszereplője a Rémálmok sikátorából is ismert Toni Collette, aki az anyai és politikus szerep között ingadozó polgármestert alakítja, a John Wick-filmek sztárja, John Leguizamom pedig egy apát játszik, akinek tinédzser lánya szintén különleges képességek birtokosa lesz.

A true crime alapú széria Candy Montgomery történetét dolgozza fel; ő az a nő, aki a legjobb barátnője és szomszédja, Betty Gore kegyetlen meggyilkolásával vádoltak az 1980-as évek Amerikájában. A nagy botrányt kavart esetről már készült egy sorozat a Disney+-ra Candy: Halál Texasban címmel, most pedig az HBO Maxra érkezik egy újabb feldolgozás, amelyben Elizabeth Olsen alakítja a gyilkossággal vádolt kertvárosi háziasszonyt. A nyomasztóan feszültnek ígérkező szériában Olsen mellett Jesse PlemonsKrysten Ritter és Patrick Fugit is feltűnik.

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet – május 4. (Netflix)

A Bridgerton évadai hatalmas sikert arattak, így az alkotók úgy döntöttek, hogy az eredeti sorozat mellett készítenek egy előzménysorozatot is, amely a széria egyik közkedvelt karakterére, Sarolta királynőre fókuszál. A hivatalos szinopszis szerint a történet a fiatal királynő György királlyal való házasságát és az akkoriban zajló társadalmi folyamatokat mutatja be. Intrikákból és bonyodalmakról természetesen itt sem lesz hiány, így a széria minden bizonnyal elnyeri majd a Bridgerton-rajongók tetszését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét