Nagyon vigyáz a hajunkra a Dyson Airwrap

Dyson Airwrap
Nem kell hozzá szakértőnek lenni!

Az inkább porszívóiról ismert angol cég mérnökei ezúttal is a megoldandó problémák felől indultak a hullámos, és egyenes haj szárításához is ideális eszköz megtervezésekor. A Dyson Airwrap a kócolódás és a hő okozta károsodás megelőzésében remekel.

Az Airwrap készülék működése középpontjában a Coanda-hatásként ismert fizikai jelenség áll, amely akkor fordul elő, amikor nagysebességű légáram halad végig egy felületen, és a nyomáskülönbségek következtében a levegő az adott felülethez kapaszkodik. Ezt az elvet kihasználva a Dyson aerodinamikai szakemberei csupán a levegő és a hő kombinálásával hoztak létre egy hajformázó módszert. Legyen szó fürtökről, hullámokról, simára, vagy csak durván szárított hajról, az Airwrap™ technológia csillogó és természetesen dús hatást kölcsönöz a hajnak, extrém hő okozta károsodás nélkül.

A problémától a megoldás felé

A fejlesztés a Dysonra jellemző alapossággal zajlott: A csúcstechnológiát képviselő hajlaboratóriumok megépítése után a 230 fős, mérnökökből és tudósokból álló csapat több mint hat évet töltött különböző hajtípusok és hajformázási szokások tesztelésével és kutatásával. Ennek során két fő vágyat és kihívást sikerült azonosítaniuk a hajformázás kapcsán:

  1. Vannak, akik dús és természetes hajat szeretnének. Ők gyakran lágy hajjal és kevés hajtömeggel rendelkeznek.
  2. Mások sima hajra vágynak, anélkül, hogy a sűrűségéből veszítenének. Nekik jellemzően göndör fürtjeik vannak és túl nagy a hajtömegük, ami megnehezíti a formázást.

A Dyson hajformázó – amelynek végleges formáját 642 prototípus előzte meg – lelke a cég szakértői által megalkotott V9-es digitális motor, amely az egyedülálló hajformázó hengerekkel párosítva lehetővé teszi a hajformázó számára az extrém hő nélkül történő formázást. A hengeren lévő hat légnyílásból nagysebességű légsugár szóródik szét. Ez idézi elő a Coanda-hatást, aminek segítségével formázáskor a haj rácsavarodik a hengerre.

Minden hajtincsünk mentén hidrogénkötések alakulnak ki. Amikor a haj nedves, az lebontja a hidrogénkötéseket – vagyis visszaállítja a haj természetes állapotát és előkészíti a formázásra. Miután kiválasztottuk a megfelelő kiegészítőt, az erőteljes légáram és a hőszabályozás kombinációja lehetővé teszi, hogy a hajat magas hőmérséklet nélkül is könnyedén formázzuk. Ezzel nem csak több időt takarítunk meg, hanem elkerüljük a haj összekuszálódását is.

Intelligens hőfokszabályozás és hajtípusnak megfelelő tartozékok

A Supersonic™ hajszárítóhoz hasonlóan a Dyson Airwrap™ hajformázó is intelligens hőfokszabályozással rendelkezik. Egy gyöngytermisztor másodpercenként akár 40-szer méri a hőmérsékletet, majd továbbítja az adatokat a mikroprocesszor felé, ami szabályozza a készülék hőmérsékletét.  Ez segít gondoskodni arról, hogy a hajat ne érje extrém hő, és ebből fakadó károsodás.

Dyson Airwrap
Csodás kis dobozban érkezik…

Az előformázó szárító gyors, de szórt légáram segítségével készíti elő a hajat formázásra. Az összes hajtípusra tervezett tartozék ideális nedvességűre szárítja a hajat (érintésre nyirkos) a csavaróhengerek használata előtt. Ezután öt különböző henger/kefe közül választhatunk, attól függően, hogy milyen alaptípusú hajat milyen formára szeretnénk szárítani.

  • Puha simító kefe: Célja, hogy az erőtlen, lapos hajat tartóssá, dússá tegye, miközben simára szárítja. A gömb végű sörték elősegítik, hogy a haj a kefén maradjon.
  • 40mm Airwrap™ henger: Laza fürtök vagy hullámok készítéséhez vastagabb, durvább haj számára, amelynek van némi formája.
  • 30mm Airwrap™ henger: Dús fürtök vagy hullámok létrehozásához, a legtöbb hajtípusnál. Dús fürtök akár erőtlen, vékonyabb szálú vagy egyenesebb hajból is. Sűrűbb fürtök azoknak is, akiknek a haja vastagabb, durvább, némi formával.
  • Kemény simító kefe: Egyenesebb stílus kevesebb göndör fürttel. Megzabolázza és elsimítja a rakoncátlan, vastagabb, durvább hajat, és egyenes, erős sörtéivel erős feszítést biztosít és rendezi a hajszálakat.
  • Kerek dúsító kefe: Dúsít és formáz. Ideális finomabb, vékonyabb szálú egyenes haj húzására és formázására.

A fenti tartozékokból három különféle csomag áll össze, amelyek közül kettő kifejezetten különböző hajtípusok számára ideális, a harmadik pedig – amiben az összes tartozék megtalálható – az összes hengert és kefét tartalmazza.

A készülékről további információk a forgalmazó oldalán találhatók.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét