A streamingszolgáltatók közül a Netflix aratta le a babérokat az idei Oscar-díjátadón, hat díjat is sikerült bezsebelniük a filmjeikkel. 

Magyar idő szerint március 13-án a hajnali órákban kezdetét vette az idei Oscar-díj-átadó, amikor is átadták a filmvilág legrangosabb szakmai elismerését a hollywoodi Dolby Színházban. A Minden, mindenhol, mindenkor volt az este egyértelmű győztese, hét darab díjjal, köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő kategóriában. A Tár, A sziget szellemei, A Fabelman család, az Elvis és A szomorúság háromszöge üres kézzel ment haza.

Ami a streamingszolgáltatókat illeti, a Netflix elégedetten dőlhetett hátra, ugyanis három alkotása is Oscar-díjazott lett. Erich ​Maria Remarque 1929-es remekművét feldolgozó új Nyugaton a helyzet változatlan a legjobb nemzetközi film, a legjobb operatőr, a legjobb production design és a legjobb filmzene kategóriában vihette haza az aranyszobrocskát, emellett a Guillermo del Toro-féle Pinokkió a legjobb animációs film, az Elefántsuttogók pedig a legjobb rövid dokumentumfilm lett. A hat aranyszobor szép teljesítmény a Netflix részéről, különösen annak fényében, hogy a tavalyi nagy esélyesnek tartott produkció, a Kutya karmai közt tizenkét jelölésből mindössze egyet tudott díjra váltani.

A streamingszolgáltatók közül a Netflix mellett egyedül az Apple TV+ hozott még el díjat az idei Oscarról: a The Boy, The Mole, The Fox and The Horse a legjobb animációs rövidfilm kategóriában érdemelte ki a szakma elismerését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét