A felső tízezret pellengérre állító A szomorúság háromszöge még ebben a hónapban bemutatkozik az HBO Max műsortárában. 

Magyar idő szerint tegnap hajnalban kiosztották a filmes szakma legnagyobb elismeréseit, az abszolút győztes pedig a Minden, mindenhol, mindenkor lett, hét darab Oscar-díjjal, köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő kategóriában. A jelöltek között ott szerepelt a svéd rendezésű A szomorúság háromszöge is, ami ugyan üres kézzel tért haza, ám ez nem azt jelenti, hogy ne érdemelné meg a figyelmet ez a igazán nagyszerű modern szatíra.

Ruben Östlund alkotása a felső tízezer felszínes világába kalauzolja el a nézőket, hogy a legvégén olyan eszeveszett zárást kanyarítson eléjük, amelyre tényleg (mondom tényleg) senki nem volt felkészülve. Bicskanyitogató karaktereit kifejezetten szórakoztató formában tálalja az alkotó – szinte végignevetjük az egész filmet -, pedig a téma, amit feldolgoz nem igazán ad okot az örömre. A történet egyébként három összefüggő részből áll, amelyek a divatvilágban, egy luxusjachton és egy lakatlan szigeten játszódnak.

A szomorúság háromszöge március 17-én, vagyis e hét pénteken érkezik az HBO Max műsortárába, így aki lemaradt volna a mozis bemutatóról, az hamarosan az otthonában, kanapéja kényelméből is bepótolhatja a filmet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét