Guillermo del Toro Oscar-díjas rendezőnek régi vágya, hogy készítsen egy Frankenstein-filmet, és ez a jelek szerint most végre sikerülhet is neki.

Aki kicsit is képben van Guillermo del Toro munkásságával, az bizonyára tudja, hogy a mexikói rendező a szörnyek szerelmese; olyan ikonikus alakokat teremtett meg, mint a Faun labirintusából ismert Sápadt Ember, az Ördöggerinc szellemifiúja vagy A víz érintése emberszerű-hibridje. Tudvalevő volt, hogy a tehetséges filmkészítőnek az egyik legismertebb rémtörténetre, a Frankensteinre is fáj foga, amely a jelek szerint most végre megvalósulhat.

A Deadline bennfentes forrásokra hivatkozva arról ír, hogy del Toro Frankenstein-filmjére a Netflix csapott le, a főszerepeket pedig nem kisebb színészek, mint Andrew Garfield, Oscar Isaac és Mia Goth játszhatják el – Del Toro a rendezésért, illetve a forgatókönyvért felelne. Nem tudni, hogy Mary Shelley ikonikus története korabeli vagy modern feldolgozást kapna-e, illetve arról sincs információ, hogy ki alakítaná Doktor Frankensteint és a lényt. Mia Goth viszont feltehetően az orvos szerelmét formálná meg.

Guillermo del Toro frankenstein
Boris Karloff az 1931-es Frankenstein című filmben.

Nem lehet mondani, hogy a szörnyek koronázatlan királya ne lenne elfoglalt mostanában: Halloween-előtt a nevével fémjelzett antológiasorozat, a Rémségek tára debütált a Netflixen, december elején pedig a stop-motion technikával készült, újragondolt Pinokkió érkezett a streamingszolgáltató műsortárába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét