Az életmódkísérleteiről híres/hírhedt Gwyneth Paltrow nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy ózon gázt juttatott be a szervezetébe a végbelén keresztül. 

Gwyneth Paltrow az elmúlt években kevésbé színészi teljesítménye, mint inkább bizarr életmód-tippjeivel került a híroldalak hasábjaira. Goop nevű cégén keresztül olyan termékeket dobott piacra, mint a vámpírriasztó spray, a vaginagőzölő, a hüvelybe feldugható jáde-tojás vagy a vaginaillatú gyertya – utóbbi bizonyára mind közül a legismertebb. Paltrow most egy podcastben beszélt arról, hogy a „legfurcsább” dolog, amit a wellness érdekében tett, az a rektális ózonterápia volt.

Ahogy a nevéből is kitűnik, a módszer alkalmával az ózon gázt a vastagbélbe juttatják, ami már csak azért sem hangzik túl jól, mert egy mérgező hatású vegyületről van szó.  A színésznő mentségére szóljon, hogy az ózonterápiának nagyon sok rajongója van az alternatív gyógyászatban, amely azt vallja, hogy az ózon nagy mennyiségben nem, de kis mennyiségben számos jótékony hatással bír, többek között erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatása van és a bőrön alkalmazva különböző sebeken, sérüléseken is jól alkalmazható.

Gwyneth Paltrow ózon
A színésznő lifestyle oldala, a Goop extrém árú szépségtermékekkel sokkol.

Lehet, hogy valamikor szerepe lesz az ózonterápiának, de jelenleg nem tudunk róla eleget” – mondta Vickram Tejwani, a Cleveland Clinic tüdőgyógyásza az alternatív ózonhasználat veszélyeiről. „Mielőtt elkezdjük általános terápiaként vagy kezelésként kínálni, több adatra van szükségünk a lehetséges mellékhatásokról, melyek akár súlyosak is lehetnek.

Az ózont a természetgyógyászat többféle módon használja az emberi testben. A végbélen keresztül alkalmazott megoldás mellett intravénásan a véráramba is juttatható, vagy egyszerűen csak megiható ózonizált víz formájában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét