A kisköltségvetésű Micimackó-horror ezen a héten került volna a mozikba Hongkongban, ám a film hirtelen lekerült a műsorról. Állítólag Makaóban is visszavonták a film vetítését. 

A Hollywood Reporter értesülései szerint a kisköltségvetésű brit slashernek a város több mint 30 mozijában kellett volna landolni ezen a csütörtökön, ám „technikai” okokra hivatkozva végül törölték a műsorról. Hongkong 1997 óta Kína különleges közigazgatási területe, ahol köztudott, hogy a sárga mackó évek óta nemkívánatos személy. A történet egészen 2013-ra vezethető vissza, amikor is készült egy híres mém, amely Hszi Csin-pinget Micimackóhoz, Barack Obamát pedig Tigrishez hasonlítja. Jelenleg ott tart az ügy, hogy semmilyen Micimackóval kapcsolatos dolgot nem tűrnek meg Kínában. Habár hivatalos megerősítést nem kapott, valószínűleg a Micimackó-horror is politikai nyomásra tűnt el a mozik kínálatából Hongkongban.

2022 januárjában vált közkinccsé A. A. Milne világhíres gyermeknovellájának első kötete, a Micimackó, ami azt jelenti, hogy bárki használhatja a szövegeket bármely engedély vagy jogdíj nélkül. Ugyan a Disney-feldolgozások továbbra sem közkincsek, mivel azoknak saját licence van, az alaptörténet szabadon felhasználható lett, így lényegében bárki kedve szerint feldolgozhatja.

A Micimackó: Vér és Méz Rhys Frake-Waterfield író és rendező munkája, aki brutális slasher horrorként gondolta újra a Százholdas Pagony lakóinak meséjét. A történet arról szól, hogy Róbert Gida főiskolára megy, és magára hagyja a félig ember, félig állat Micimackót és Malackát, akik társaság és élelem híján kifordulnak önmagukból, és őrült mészárlásba kezdenek.

A Micimackó-horror kevesebb mint 100 ezer dollárból készült, ám a hatalmas hype-nak köszönhetően a film már négymillió dolláros globális bevételnél jár.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét