A Stephen King-könyvek hazai kiadásáért felelős Európa Könyvkiadó a Facebookon jelentette be, hogy új kiadásban érkezik náluk az író Minden ​sötét, csillag sehol című, kisregényeket tartalmazó kötete. 

Stephen King megkerülhetetlen hivatkozási ponttá vált a popkultúrában, ami nem véletlen, hiszen olyan sokak által ismert címek köthetők a nevéhez, mint a Ragyogás, az Az vagy a Cujo. A számtalan nagyszerű regény mellett a horrorkirály jó pár kisregényt is írt, Jerusalem’s Lot, A kukorica gyermekei és a Titkos ablak, titkos kert – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Az író Minden sötét, csillag sehol című, kisregényeket tartalmazó kötete még 2010-ben jelent a tengerentúlon, idehaza pedig három évvel később került a könyvesboltok polcaira. Az Európa Könyvkiadó most a Facebookon írt arról, hogy új kiadásban érkezik a kifejezetten jó kritikát kapott kisregény-válogatás, amelyért a szerző a Bram Stoker-díjat is bezsebelte.

A kötet várhatóan április 30-án jelenik majd meg, de már előrendelhető a kiadó hivatalos webshopjából: a cikk írásának pillanatában 4 549 forintért szerezhető be. Alább a vadonatúj borítót és a hivatalos fülszöveget találjátok.

Minden ​sötét csillag sehol
Fotó: Európa Kiadó/ Facebook

Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban, ahol a gazda, Wilfred épp azt tervezgeti, miként ölje meg a családi földet egy nagyvállalatnak eladni készülő feleségét.

A kisváros King rajongóinak a Végítélet című regényből már ismerős lehet, hiszen az abban szereplő Abigail anya lakott itt, az Az című regényben pedig felnőttkorában Ben Hanscom költözik ugyanide. Az „1922” mesterien adagolja a feszültséget a szörnyű esemény következményeinek poklába egyre jobban alászálló, gyarló központi figura vallomásában.

„A dagadt sofőr” történetében egy zárkózott írónő vidéki felolvasóestje után hazafelé tartva lerobban, majd támadás áldozatává válik, hogy végül újabb és újabb váratlan csavarok után jussunk el a horrorisztikus kifejlethez.

A „Hosszabbítás jutányos áron” rövid elbeszélésében egy rejtélyes, ördögi figurával kötött üzlet nemcsak megmenti Dave Streetert a halálos kórtól, hanem egy életen át tartó neheztelésért is gazdag kárpótlást ad.

Az „Egy jó házasság” főszereplője, Darcy Anderson épp ceruzaelemeket keres a garázsban, ám véletlenül nekiütközik férje egyik dobozának, és leleplezi párja évtizedeken át rejtegetett titkos, borzalmakkal teli életét.

Mind a négy írás lebilincselő izgalmakat tartogat, és a szerzőtől jól ismert kíméletlenséggel boncolgatják, vajon meddig mehetünk el szeretteink ellenében. Nem véletlen, hogy a már élő klasszikusnak számító King új kötete Bram Stoker-díjat kapott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét