A Hétköznapi szörnyetegek az 1990-es és 2000-es évek legjobb dark fantasyjait idézi a regény hazai kiadója szerint. 

Épp a minap írtunk arról, hogy az Agave Könyvek leleplezte a Vámpírakadémia hamarosan érkező második kötetének borítóját, most pedig egy újabb örvendetes hír érkezett a kiadó háza tájáról. Facebook-bejegyzésükben arról ír a csapat, hogy májusban egy új szerző munkáját hozzák el a könyvesboltokba, egy olyan szerzőjét, amelynek nem kisebb személy, mint Stephen King fia, Joe Hill írt ajánlószöveget a regényéhez: „A vad találékonyság, a dickensi különcség, a természetfeletti horror és a lebilincselő feszültség káprázatos keveréke. Vigyázzatok… ha egyszer beléptek a rémregények rémregényébe, sosem akartok majd távozni innen!” – fogalmazott a szerző a szóban forgó művel kapcsoaltban.

hétköznapi szörnyetegek
Fotó: Agave Könyvek/ Facebook

J. M. Miro Hétköznapi szörnyetegek című könyve egyébként még 2022 nyarán jelent meg a tengerentúlon, idehaza pedig várhatóan május 9-én érkezik majd a könyvesboltokba. A sztori nagyobbrészt a viktoriánus kori Angliában és Skóciában játszódik, középpontjában egy magányosan álló intézettel, ahol egy furcsa doktor természetfeletti képességekkel megáldott gyerekeknek nyújt otthont. De mutatjuk inkább a hivatalos fülszöveget!

1882-t írunk. Edinburgh-tól északra, egy elszigetelt tó szélén található a Cairndale Intézet magányos kőépületeivel, ahol egy különös doktor természetfeletti képességekkel rendelkező árváknak nyújt otthont. Hamarosan két új gyerek érkezésére számít Londonból, azonban egy veszedelmes figura vadászni kezd rájuk – egy férfi, akiből korom és sötétség árad.

A tizenhat éves Charlie Ovid kegyetlen és erőszakkal teli gyermekkora során fedezte fel, hogy a teste magától meggyógyul, ha akarja, ha nem, míg Marlowe-ra egy tehervagonban találtak rá, és furcsa, kék színű fénnyel ragyog, ráadásul képes megolvasztani az eleven húst.

Két tapasztalt nyomozó feladata lesz biztonságos helyre vinni a fiúkat, ám hamarosan mindannyian a legszörnyűbb borzalmakkal kénytelenek szembenézni. Élők és holtak világa kerül összeütközésbe egymással, és miközben mélyen eltemetett titkokra derül fény, Charlie, Marlowe és a többi árva megismeri képességük valódi természetét – ráadásul nem csak arra jönnek rá, hogy mi fenyegeti őket, hanem, hogy a legádázabb szörnyetegek olykor a legkáprázatosabb ajándékokkal érkeznek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét